ŠANGAJ: Đoković POČISTIO protivnika!

Najbolji srpski teniser nemilosrdan prema Francuzu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju, pobedom nad Džeremijem Šardijem iz Francuske sa 2:0 (po setovima 6:3, 7:5).

Bila je to 12. uzastopna pobeda srpskog asa, koji je do meča u Šangaju čak 11 puta zaredom pobeđivao Francuza bez izgubljenog seta. Tako da je sada odnos u setovima neverovatnih 28:0, što je raritet u svetskom tenisu!

Sjajnu formu Nole je potvrdio u prvom setu, kada je za samo 34 minuta „počistio“ Francuza sa terena, napravivši dupli brejk u tom periodu.

Do rezultata 2:2 igralo se poen za poenom, a onda je Đoković kod rezultata 15:40 iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 3:2. Konačno, u devetom gemu, Novak je ponovo iznenadio Francuza i posle neuspele prve, realizovao drugu set loptu za ubedljivih 6:3.

Limbs for days…@DjokerNole with a decent stretch volley & a worthy reaction from Chardy.#RolexSHMasters pic.twitter.com/gwKbGR9sMf

— Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2018

Odolevao je Šardi u drugom setu do 12. gema, posle kojeg je, ispostavilo se, odlučen pobednik. Novak je iskoristio nepažnju Francuza i iz druge brejk prilike stigao do 12. uzastopne pobede u međusobnim duelima, trijumfovavši sa 7:5.

Protivnik Đokovića u trećoj rundi biće bolji iz duela između Italijana Marka Čekinata, koji je postavljen za 16. nosioca, i Hjong Čunga iz Južne Koreje.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!