SAVIĆ O INCIDENTU: Kapiten potpuno ISKREN!

Incident se desio na proslavi šampionske titule crveno-belih.

Detalj sa proslave šampionske titule Crvene zvezde, kada se zapalio autobus koji je prevozio igrače od Marakane do mesta na kome je trebalo da se održi veliko slavlje, nedaleko od Ljutice Bogdana, i danas je aktuelna tema.

Fudbaleri srpskog šampiona, predvođeni kapitenom Vujadinom Savićem, palili su baklje i tom prilikom je došlo do paljevine na prevoznom sredstvu.

Nekoliko meseci kasnije popularni „Giška“ rešio je da progovori kako se i šta dogodilo te večeri.

– Ne verujem da sam ja, prihvatio sam to kao šalu. Prihvatio sam i pesmu koju često pevamo – istakao je Vujadin Savić za „Meridian sport“.

Defanzivac kluba iz Ljutice Bogdana evocirao je uspomene i napomenuo da nije on jedini odgovaran.

– Ceo taj dan je bio neverovatan – toliko smo bili srećni, jedva smo čekali trenutak kada ćemo da pobedimo utakmicu i da idemo da slavimo sa navijačima, prvo ispred severne tribine, a onda i ispred Hrama gde je bilo organizovano zajedničko slavlje. Nije bilo dozvoljeno da autobus ide do Kalemegdana, međutim desilo se šta se desilo, autobus se zapalio, ne znam na koji način.

Zbog toga su mu Delije odmah potom posvetile pesmu.

– Nastala je i pesma „Ale, ale, aleo, Giška bus zapalio“ i svi su mene okarakterisali kao nekoga ko je to učinio. Svi smo palili baklje u autobusu, ali je činjenica da je ulje curilo otkad smo krenuli sa parkinga. Ostao je veliki trag od Autokomande do mesta gde je izgoreo.

Zvezdin vođa naglasio je i da vozilo nije bilo u ispravnom stanju, što je itekako uticalo da dođe do incidenta.

– Odmah moram da kažem da je autobus bio stvarno neispravan, da ne preteram, ali je bio krš krševa, iako je bio lepo zamaskiran. Stvarno je neverovatno koliko je bio loš. Ne bih da pričam ko je kriv, činjenica je da smo zapalili baklje i da je bio neispravan autobus. Nije ni bitno ko je odgovoran, bitno je da smo osvojili titulu, da niko nije stradao, da smo se lepo proveli i, ako ništa, ostalo je u istoriji i to da se na proslavi titule zapalio autobus. Važno je samo da se niko nije povredio – rekao je Vujadin Savić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!