SJAJNA PORUKA: Evo šta je trener Partizana PORUČIO pred duel Crne Gore i Srbije!

Ovaj susret ima istorijski karakter, treneru Partizana pomešane emocije.

Početak naredne nedelje označiće i početak okupljanja nacionalnih timova, a reprezentaciju Srbije 11. oktobra očekuje gostovanje selekciji Crne Gore u Podgorici, u okviru trećeg kola Lige nacija. To će biti prvi zvanični susret ove dve selekcije i zbog toga ima i dodatni značaj.

Aktuelni trener Partizana Zoran Mirković je donedavno bio član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, u ulozi pomoćnika selektora Ljubiše Tumbakovića, pa je crnogorske novinare posebno zanimalo njegovo mišljenje uoči predstojeće utakmice u Podgorici.

Mirković je na tu temu govorio u intervjuu za TV “Vijesti“ i tom prilikom priznao da su mu emocije pomešane.

“Ja sam u nezgodnoj poziciji. Srbija je moja zemlja, a crnogorska reprezentacija moja druga kuća. Ljubiša Tumbaković, moj veliki prijatelj, pa i više od toga, vodi Crnu Goru, ja sam do skoro sarađivao sa njim… Ne znam, neka pobedi bolji”, istakao je Mirković.

Rad u reprezentaciji Crne Gore ostao mu je u najlepšem sećanju.

“Kad god pomislim na taj period osetim posebnu emociju. Radio sam sa divnim saradnicima i ljudima, sa sjajnim momcima i odličnim igračima. Iznad nas je bio FSCG, koji je izuzetno organizovan, u kome se zna šta ko radi. Imali smo maksimalne uslove za rad i maksimalno poštovanje svih“, objašnjava Mirković.

Srbiji ovoga puta daje ulogu blagog favorita, posebno zbog brojnih problema sa povredama koje imaju reprezentativci Crne Gore, pa je neizvesno u kom će sastavu “Sokolovi“ nastupiti.

A da bi spektakl bio potpun, i atmosfera na tribinama treba da bude na vrhunskom nivou. Mirković veruje da će tako zaista i biti, i to ne samo sada u Podgorici, nego i kada “Sokolovi“ budu gostovali u Beogradu.

“Siguran sam da će stadion biti pun, da će sve proteći u najboljem redu, u miru i prijateljstvu. Kako se budemo sastali sada u Podgorici da se i rastanemo, i kako se budemo sastali u Beogradu, da se tako i rastanemo“, zaključio je Mirković.

OVO SU SVI ČEKALI: Milojević pred OTKAZOM, evo šta kažu iz Zvezde!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!