ŠOK: Jelena htela da Đoković URADI ovo!?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je o uticaju porodice na veoma supešnu karijeru, a pominjao je i povrede.

„Ljudi oko mene su mi pružali ogromnu podršku, pogotovo žena i roditelji. Oni su insistirali da prestanem da igram. Ipak, niko ne može da donosi takve odluke umesto mene. Napravio sam pauzu naredne godine, ali to nije bila moja odluka. To je bila želja Boga i mog tela, jer moj lakat nije više mogao da se nosi sa bolom. Lakat mi je bio problem dve godine unazad. Posećivao sam najbolje ortopede širom Severne Amerike, i naravno Srbije i svi su mi govorili da operacija nije bila potrebna“, kazao je Đoković.

Novak je, pod velikim bolovima, odlučio da se takmiči na Olimpijskim igrama 2016. godine, ali je takmičenje završio u prvom kolu porazom od Argentinca Huana Martina del Potra.

„Za takve turnire morate posebno da se pripremite, jer Olimpijske igre su uvek između Vimbldoan i US opena, a tu je još velikih turnira. Sve u svemu, to je bio veliki nauk za mene. Verovatno je trebalo da završim sezonu odmah posle US opena, možda čak i OI, ali sam se spremio za US open, igrao finale, to je bilo sjajno“, dodao je najbolji srpski sportista.

Međutim, Srbin se dobro seća tog turnira i praktično kaže da ga je US open dotukao.

„Sećam se dobro tog turnira. Tu sam ispustio poslednje atome snage, žara i mentalne spreme koje sam imao. Posle njega, bio sam kao izduvani balon i jedini razlog zbog kojeg sam se takmičio do kraja sezone je bio taj što je Marej imao momentum i bio u prilici da me prestigne kao prvog na svetu. Tada sam dopustio drugima da utiču na mene govoreći mi da nastavim da igram“, jasan je Novak.

Đoković sada igra sa novim žarom i željom za prvim mesto, a veoma je blizu – Federera je prestigao, a ispred njega je samo još Nadal.

Naredni Novakov turnir Masters u Parizu koji počinje 29. oktobra, a onda sledi Završni masters u Londonu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!