ŠOK: Muslin POSLE dve nedelje MENJA klub!

Sprema li se veliko iznenađenje u redovima nekadašnjeg šampiona Rusije?

Povratak Slavoljuba Muslina trenerskom pozivu nakon višemesečna pauze donela je nekadašnjem selektoru Srbije posao u Al Fejhi iz Saudijske Arabije, ali samo dve sedmice pošto je žvrljnuo svoj potpis na ugovor do kraja sezone iskusni stručnjak već bi mogao da promeni sredinu. Ne zato što u rukovodeći kadrovi u klubu s Bliskog istoka nisu zadovoljni Muslinovim radom, već zato što bi on mogao da dobije poziv koji se ne odbija! Naime, iz Rusije je odjeknula velika najava – Slavoljub Muslin nalazi se u krugu kandidata za novog trenera moskovskog Spartaka!

Nekadašnji šampion Rusije trenutno je u potrazi za novim šefom struke, pošto je dosadašnji trener Masimo Karera otpušten u ponedeljak. U poslednjih 48 sati u ruskim medijima prodefilovala su mnoga imena – Oleg Kononov, aktuelni selektor Rusije Stanislav Čerčesov, pa i dojučerašnji strateg Monaka Leonardo Žardim, te Andrej Tihonov i Viktor Skripnjik. Vođstvo kluba trenutno je stavljeno u ruke Raula Rijanča, kondicionog trenera koji je na funkciju prvog trenera postavljen posle Karerine smene.

Zato prvi čovek Spartaka Leonid Fedum ubrzano traga za idealnim rešenjem. Muslin se, gotovo niotkuda, pojavio na listi kandidata, zbog čega su ruski mediji stupili u kontakt s njim i pitali ga – kolika je šansa da preuzme dirigentsku palicu u Spartaku i kakav bi njegov odgovor bio na eventualni poziv?
„Čuo sam da Spartak nema trenera, da je Karera otpušten. Generalno, pratim dešavanja u Rusiji. Čak otprilike i znam šta je prethodilo Karerinom otkazu“, kaže Muslin i dodaje:
„Moram da naglasim da sam pre dve sedmice potpisao ugovor u Saudijskoj Arabiji, ali mislim da taj problem može da bude rešen“.

Muslin je potom nahvalio Spartak i tako jasno stavio do znanja da ga posao u Moskvi i te kako zanima.
„Spartak je veliki klub. Prošle godine sam odveo Srbiju do Mundijala u Rusiji, sada bi bilo zanimljivo boriti se za titulu u Rusiji. Znam rusku Premijer ligu iz prve ruke“.

Podsetimo, Slavoljub Muslin je tokom dosadašnje karijere radio u Lokomotivi iz Moskve, Himki, Krasnodar i Amkar iz Perma, a takođe je radio i u Ukrajini i Belorusiji, između ostalog.

Kakvo iznenađenje bi to bilo…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!