ŠOK: Parižane PODRŽALI svi, a o Zvezdi ovo!?

Objavljeno i saopštenje povodom šokantnih informacija “L’Ekipa“.

Potpuno neočekivano, tokom aktuelne prvenstvene pauze glavna tema u Srbiji i Francuskoj postalo je pisanje pariskog “L’Ekipa“ koji je obelodanio sumnje u regularnost utakmice drugog kola Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde (6:1).

I Zvezda i Parižani su te sumnje u svojim saopštenjima odbacili, uvereni u regularnost ove utakmice, ali se posle pisanja pomenutog lista pojavila i informacija da je Tužilaštvo u Francuskoj pokrenulo istragu o ovom slučaju.

Vest se munjevito prošilira u Evropi, brojni mediji sada spekulišu na ovu temu u iščekivanju konačnog raspleta, a Zvezda je zbog pokušaja da joj se naruši ugled zapretila i eventualnim tužbama.

A tokom večeri, “L’Ekip“ je na svom sajtu objavio još jednu informaciju na ovu temu. Naime, oglasila se i francuska Liga (LFP) koja u svom saopštenju “pruža poverenje i podršku Pari Sen Žermenu i njegovom predsedniku Naseru Al Kelaifiju“.

U saopštenju se, između ostalog, navodi da su uvereni u pravedan ishod, kao i da će UEFA da istraži ovaj slučaj.

“Ovaj slučaj uključuje ljude oko srpskog kluba“, smatraju u LFP i poručuju:

“LFP podseća da su etika i integritet takmičenja dve osnovne vrednosti francuskog profesionalnog fudbala i kao takva, Liga aktivno učestvuje u antikorupcijskim programima“.

La LFP soutient le PSG et assure sa confiance en la justice et l’UEFA
👉 https://t.co/2EY7oAHI93 pic.twitter.com/qpXN91fydP

— L’ÉQUIPE (@lequipe) October 13, 2018

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!