ŠOK U PARIZU: Milojević IZNENADIO Francuske medije!

Trener Crvene zvezde govorio je pred utakmicu sa Pari Sen Žermenom.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ističe pred početak ove utakmice da se radi o velikom meču koji je čekala njegova ekipa i da ne može da dočeka da počne.

„Ovo je drugo kolo Lige šampiona i igramo protiv protivnika o kom ne mogu nešto mnogo da kažem što vi ne znate. To je protivnik koji zaslužuje svo poštovanje svetskog fudbala i PSŽ ne samo da je favorit u grupi, zajedno sa Liverpulom, nego je i sigurno jedan od glavnih kandidata za osvajanje Lige šampiona. Mi smo želeli da igramo Ligu šampiona i treba napomenuti da smo ekipa koja je prošle i ove godine dobila uzlaznu putanju što se tiče evropskih utakmica.

Čast mi je da smo ovakav klub uspeli da dovedemo da igra ovako veliku utakmicu. U svakom slučaju, gledamo ovu utakmicu kao i sve ostale do sada. Veliki respekt imamo prema protivniku, ali se nećemo plašiti nikoga jer nemamo razloga. Borićemo se, daćemo sve od sebe i prevashodno želimo da uživamo u utakmici. Posle utakmice ćemo rasti kao ekipa, ali i kao igrači takođe“, rekao je trener Milojević.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde igra se u sredu od 18:55.

Ričmond Boaći nije krenuo sa ekipom Crvene zvezde, ali daleko od toga da aktuelni šampion Srbije nema zamenu za njega.

„Treba da igraju igrači koji su 100% spremni. Nismo u razgovoru sa medicinskim timom želeli ništa da rizikujemo, znali smo da će verovatno biti posle reprezentativne pauze spreman za nastavak prvenstva“, ističe trener crveno-belih.

Nejmar?

„PSŽ je skup fenomenalnih pojedinaca. Ne bih nikoga napominjao jer ne želim nikoga da zapostavim. oni su kolektiv, dobro vođeni od strane mladog trenera koji pravi fenomenalne rezultate. Pogrešno bi bilo pričati bilo šta o jednom igraču“, rekao je Milojević.

Milojević se ne pribojava sukoba navijača.

„Slika je iskrivljena o navijačima, a mi ćemo probati da je ispravimo. Zna se koliko navijači nama znače, naredne dve utakmice ćemo igrati bez njih. Oni su velika snaga mojih igrača i nas uopšte, a čitava slika je preuveličana. Navijači koji su sa nama osvajaju pobede, bio bi doživljaj i za sve ljubitelje fudbala da vide takvo navijanje koje samo oni mogu da prirede. Ostalo ne bih komentarisao“, rekao je trener Crvene zvezde.

Novinari iz Pariza su se interesovali za Bena.

„On je jedan igrač koji je doneo dosta toga dobrog u Crvenu zvezdu, njegovi kvaliteti nikad nisu bili sporni. Sada se maksimalno adaptirao timu i jedan je od najbitnijih igrača našeg tima. Trenirao sam ga i u Panioniosu i kada bih poredio te dve godine, napravio je korak više što se tiče same igre. Dosta toga je pomogao i pomoći će Crvenoj zvezdi“, rekao je Vladan Milojević.

Pored toga, razmišlja o budućnosti, ova utakmica će poslužiti igračima da steknu iskustvo.

„Nikome neće biti lako sa nama. Svakog protivnika gledamo u oči, ovo je za nas velika utakmica za iskustvo. Ovo je vraćanje na jednu lepu prošlost i gledanje u lepu budućnost. Posle mnogo godina i stvari koje su se dešavale, mnogo veći giganti nisu uspeli da se vrate, ali mislim da je ovo dobar put. Fudbal je nepredvidiv. “

Da li Crvena zvezda može da dođe do igre protiv Pari Sen Žermena i šta je rešenje za presing PSŽ-a?

„Velike ekipe imaju svoj standardni način igre, sa igračima koji su jako brzi i jako dobro tehnički obučeni mogu mnogo. Tuhel dolazi iz zemlje gde je to radio često (presing sa brzim igračima), radio je to sa Majncom i Dortmundom. To je njihov stil, neće ga menjati ni sutra jer nemaju razloga. Sa druge strane, i mi imamo plan koji smo pripremili, videćemo samo do sutrašnje utakmice što se tiče odabira igrača. Nekad jednostavno budete onemogućeni da igrate, videćemo kako će to izgledati sutra“, istakao je on.

Pitali su ga Francuzi i da se priseti vremena kada je Jugoslavija imala nekoliko veoma jakih klubova.

„Ja sam iz generacije koja pamti te velike timove stare Jugoslavije, ali porediti fudbal tadašnji i sadašnji nema nikakve veze. O tome može da se razgovara i priča, a ono što je najbitnije jeste da tada nije bilo razlika u budžetima koje su danas prisutne. Znate da sada ekipe koje imaju veliki budžet razvijaju ekonomiju i imaju neverovatne prihode što ne mogu da ostvare neke kompanije koje se bave u drugim sferama. Neukusno je porediti pređašnje vreme sa ovim vremenom“, rekao je Milojević.

„Pre par godina nismo mogli da dobijemo ni licencu, a sada sam jako ponosan što se Zvezda nalazi gde se nalazi“, rekao je trener Milojević.

„Mislim da će Crvena zvezda biti stalni učesnik LŠ“, završio je on.

SPELTAKL MOŽE DA POČNE: Pun PIONIR čeka Ulm!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!