SRBIJA JASNA: ON je TRAGIČAR!?

Mnogo bolju igru u duelu sa selekcijom Rumunije reprezentativci Srbije nisu uspeli da pretoče u pobedu i tri boda. Junak Kiprijan Tatarušanu, tragičar Dušan Tadić.

Reprezentacija Srbije upisala je drugi remi u Grupi 4 Lige C UEFA Lige nacija, pošto je danas u Bukureštu odigrala nerešeno (0:0) sa selekcijom Rumunije.

„Orlovi“ imali penal, igrača više čitavo drugo poluvreme, ali je Rumunija uspela da odoli i sačuva bod.

Rumunija: Tatarušanu – Manea, Tamaš, Sapunaru (C), Toska – Baluca, Marin – Maksim (od 70′ Rotariu), Stančiu, Draguš (od 45+3′ Nedelkearu) – Tukudean (od 80′ Kešeru);

Srbija: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 76′ Miletić) – Lukić, Maksimović – Gaćinović (od 63′ Sergej), Tadić (C), Radonjić – Mitrović;

Početak utakmice 4. kola Lige nacija između Rumunije i Srbije obeležio je kraći prekid zbog bakljade domaćih navijača, da bi potom publika lagano počela da stiče uvid u to kakvu će fudbalsku predstavu moći da gleda.

Domaćin je od prvog minuta bio opredeljen za čuvanje svog gola i pokušaje iz kontranapada, dok je reprezentativcima Srbije ostavljeno da kroz igru pokušaju da stignu do gola.

Na prvu veliku priliku čekali smo do 20. minuta kada je greška fudbalera Rumunije omogućila Aleksandru Mitroviću da krene sam ka protivničkom golu ali je nedostatak brzine zahtevao udarac sa ivice kaznenog prostora koji je završio pored stative.

Rumuni su u prvom delu prvog poluvremena dva puta zapretili Rajkoviću, ali se radilo o udarcima van kaznenog prostora sa kojima dobro postavljeni golman naše selekcije nije imao problema.

Na isteku pola časa igre udarac glavom Aleksandra Mitrovića koji Tatarušanu brani, a sudija Blom ujedno prekida igru zbog nepostojećeg prekršaja.

Samo tri minuta kasnije nova opasnost po gol Rumuna. Nemanja Radonjić je istrčao kontru po levoj strani ali je na kraju napravio lošu procenu odlukom da vrati loptu u sredinu umesto da uputi udarac.

Na novu sjajnu priliku Srbija je čekala do 39. minuta. Aleksandar Mitrović i Nemanja Radonjić razmenili su pasove, a potonji je zatim našao Mijata Gaćinovića na ivici peterca koji vrhom kopačke šalje loptu tik pored stative.

Upravo je fudbaler Ajntrahta u poslednjim trenucima prvog dela glavom krenuo na loptu koju je Gabrijel Tamaš „napao“ nogom, a kako je Rumun kopačkom raspalio po glavi srpskog reprezentativca, Kevim Blom nije imao dilemu. Penal za Srbiju i crveni karton za Tamaša!

Možda je bilo bolje da je odgovornost kao u Podgorici preuzeo Aleksandar Mitrović, ali je loptu ipak namestio kapiten Dušan Tadić koji očajno izvodi penal i propušta najbolju priliku da Srbiji donese prednost.

Drugo poluvreme predstavljalo je igru „mačke i miša“ jer Rumuni sa igračem manje jednostavno nisu imali mogućnosti da se suprotstave Srbiji.

„Orlovi“ su sve vreme držali loptu u svom posedu i stezali obruč oko gola Kiprijana Tatarušanua ali je golman rumunske reprezentacije imao svoj dan i u više navrata sprečavao „čiste“ golove.

Najviše problema Rumunima je zadavao Aleksandar Mitrović, ali napadač Fulama danas nije mogao da izađe na kraj sa Tatarušanuom koji je branio sve što je išlo u okvir gola.

Mladen Krstajić dao je šansu i desnom beku Partizana Nemanji Miletiću koji je na taj način upisao debi u dresu sa državnim grbom.

Srbija je po svemu viđenom danas zaslužila sva tri boda u Bukureštu ali će na kraju morati da se zadovolji bodom koji je i pored svega ostavlja u odličnoj poziciji za osvajanje prvog mesta u Grupi 4 Lige C.

Poslednje dve utakmice u grupi „Orlovi“ će odigrati u drugoj polovini novembra protiv selekcija Litvanije i Crne Gore. U oba susreta Srbija će imati prednost domaćeg terena.

Grupa 4:
1. Srbija 4 2 2 0 5:2 +3 8
2. Rumunija 4 1 3 0 4:3 +1 6
3. Crna Gora 3 1 1 1 2:2 4
4. Litvanija 3 0 0 3 1:5 -4 0

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!