ŠTA SADA: U koju GRUPU ide SRBIJA posle DVA poraza!?

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uskoro će saznati ko će joj biti rivali u završnici Svetskog prvenstva u Japanu.

Nakon što bude okončana poslednja utakmica druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu za odbojkašice pristupiće se žrebanju grupa za fajnal-siks.

Plasman među šest najboljih selekcija sveta izborile su po tri reprezentacije iz Grupa E i F.

Srbija je kao trećeplasirana u Grupi E osigurala mesto na fajnal-siksu, a tokom dana smo saznali ko su joj potencijalni rivali.

Grupa E:
1. Holandija
2. Japan
3. Srbija

Grupa F:
1. Italija
2. Kina
3. SAD

Kao trećeplasirana reprezentacija u Grupi E Srbija neće moći na trećeplasiranog iz Grupe F, a to je selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Na žrebu će prvo biti žrebane prvoplasirane selekcije i smeštene na pozicije G1 i H1. Na pomenuta mesta biće raspoređene selekcije Holandije i Italije, a zatim će se žrebati dve trećeplasirane reprezentacije iz Grupa E i F.

Ukoliko Srbija završi u grupi sa Holandijom, za trećeg rivala dobiće Kinu, dok će u slučaju da završi u grupi sa Italijom za trećeg rivala moći da dobije Kinu ili Japan.

To znači da bi Srbija završne borbe za medalju mogla da vodi u jednoj od sledećih grupa:

Prva opcija: Holandija, Kina i Srbija;
Druga opcija: Italija, Kina/Japan i Srbija.

Plasman u polufinale obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz Grupa G i H. Završnica Svetskog prvenstva na programu je od 14. do 20. oktobra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!