STIŽE NA PREGOVORE: Bomba je SPREMNA!

Mijailović i Trinkjeri trebalo bi danas da se dogovore. Ako bude tako…

Ovog ponedeljka, 29. oktobra 2018, Košarkaški klub Partizan mogao bi – ili trebalo bi – da dobije prvog trenera stranca u istoriji.

Ukoliko se predsednik crno-belih Ostoja Mijailović i italijanski stručnjak Andrea Trinkjeri dogovore, u Humsku bi mogao da se vrati i Vlado Šćepanović, najavljuje „Sportski žurnal“.

On je dva puta igrao za Partizan, u sezoni 2001/02 i drugi deo sezone 2003/04, a ovog puta preuzeo bi ulogu asistenta u Trinkjerijevom štabu – što je bio slučaj i u Bambergu u kom je Italijan radio do februara ove godine.

Šćepanović je u crno-belom dresu osvojio dve titule i Kup. Ovaj 42-godišnjak iz Kolašina u međuvremenu oprobao se i kao prvi trener i odlično započeo sezonu 2016/17 na klupi Budućnosti, ali je posle sukoba sa čelnicima podneo ostavku već u novembru.

O izazovima sa kojima se suočava Partizan posle ostavke trenera Nenada Čanka prošlog petka uveče, Mondo je već pisao u nedelju.

Dan kasnije i dalje je otvoreno pitanje – Trinkjeri ili Aleksandar Kesar.

Trinkjeri je, između ostalog, poznat i kao trener koji voli da radi dugoročne projekte. On je od 2009. do 2013. vodio Kantu i nastupao sa ovim klubom u Evroligi, a nakon što je za godinu dana završio pokušaje u Uniksu i na klupi reprezentacije Grčke, 2014. preuzeo je Bamberg i za nepune četiri sezone osvojio tri titule, Kup i Superkup.

Ekipa Partizana u utorak otputovaće u Ankaru na duel sa Turk Telekomom u Evrokupu, pa produžiti u Sremsku Mitrovicu na veoma važnu utakmicu ABA lige sa Megom.

Sa novim trenerom? Videćemo…

U ovom trenutku, crno-beli su u seriji od pet poraza.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!