STRAH OD ZVEZDE: Liverpol se SPREMA za meč!

Policija u Engleskoj je u stanju pripravnosti uprkos tome što je Crvenoj zvezdi zabranjeno da prodaje ulaznice navijačima za utakmicu u Liverpulu u Ligi šampiona.

Crvena zvezda gostovaće Liverpulu na Enfildu u sredu u trećem kolu grupe C Lige šampiona.

Domaćin meča i engleska policija pripremaju se za taj meč, bez obzira što Crvena zvezda zvanično ne sme da ima podršku navijača u Liverpulu.

UEFA je kaznila crveno-bele zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za dve gostujuće utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona, protiv Pari sen Žermena i Liverpula.

Uprkos tome, u Parizu, protiv ekipe PSŽ, bilo je navijača, ali i problema, nakon čega je UEFA pokrenula postupak protiv Crvene zvezde zbog nereda i nedozvoljenih skandiranja na utakmici na Parku prinčeva.

Englezi u želji da spreče sličan scenario, preduzeli su dodatne mere obezbeđenja.

„Svesni smo zabrane, ali imaćemo sveobuhvatnu policijsku operaciju, radićemo zajedno sa oba kluba, kao i srpskom policijom u pripremi utakmice, kako bi se osiguralo da gledaoci na tribinama i oko stadiona budu bezbedni“, izjavio je predstavnik policije Pol Vajt za portal „Klik Liverpul“.

On je naveo da će biti angažovane dodatne službe bezbednosti za utakmicu, a na dan utakmice biće postavljeno više policijskih punktova po samom gradu.

Meč Liverpul – Crvena zvezda igra se 24. oktobra od 21 sat.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!