SVET U ŠOKU: Mažić dosudio NEPOSTOJEĆI penal!?

Srpski arbitar dva puta pokazivao na belu tačku, Panceri u jako teškoj situaciji…

Značajno bolje od onoga u Holandiji pre tri dana, ali i dalje dalko od nivoa koji se očekuje od čete Joahima Leva. Nije pravi trenutak da kažemo kako je potvrđeno da se jedna od najboljih svetskih reprezentacija nalazi u ozbiljnoj krizi – ipak su poraženi od aktuelnih vladara planete – ali posle ovih 1:2 u Parizu u sudaru sa Francuzima, a sve posle vođstva na poluvremenu i totalne dominacije u prvih 45 minuta, jedno ne možemo da negiramo – ozbiljno nešto ne štima u mašineriji zvanoj Manšaft.

Šta je ključno posle 90 minuta na Sen Deniju? Francuska je došla bukvalno na korak od prvog mesta u grupi i plasmana u samu završnicu takmičenja, gde će se četiri najbolje ekipe iz elitne divizije kroz polufinale i finale boriti za trofej, dok se Nemačka ozbiljno suočava s ispadanjem iz društva najboljih. Dešanovom timu još bod fali da overi to prvo mesto, a Pancerima samo trijumf nad Holandijom, i to pod uslovom da Francuzi odigraju za njih i tuku Lale, donosi opstanak u elitnoj diviziji.

Ali o tome ćemo detaljnije kada u novembru dođe vreme za svođenje računa…

Večeras smo videli značajno bolje izdanje Nemaca nego li u Amsterdamu 13. oktobra. Možda je tome doprinela i činjenica da je Lev promenio pola tima. Ispali su Boateng, Hektor, Džan, Miler i Ut, a od starta zaigrali Šulc, Zule, Kerer, Gnabri i Sane. Kimih je ponovo igrao u srednjem redu, ali to nije bio jedini eksperiment Joahima Leva. Ovoga puta u vezu je gurnuo i Tila Kerera, defanzivca Pari Sen Žermena. I sve je to jako dobro funkcionisalo u prvih 45 minuta.

Milorad Mažić pokazao je na belu tačku u 18. minutu pošto je Kimpembe igrao rukom, a Toni Kros pogodio malu mrežu. Dominirala je Nemačka onako kako smo navikli da dominira protiv slabijih od sebe, toliko su Francuzi bili u podređenom položaju – i posed, i broj udaraca ka golu – ali osim tog penala Verner, Gnabri i Sane nisu uspeli da uđu u ozbiljne šanse. Više je to ličilo na „kišu oko Kragujevca“.

A onda se u nastavku nešto dogodilo u svlačionici domaćina. Dešan koji je na teren poslao tim bukvalno isti sa Mundijala (samo je Kimpembe uskočio umesto povređenog Umtitija) razmrdao se, prenuo i zaigrao kako ume. Mbape je mučio odbranu Nemaca, Žiru otvarao prostor, Grizman vrebao svaku greškicu. I dočekao ju je. Ostao je samo na momenat sam u šesnaestercu – igrao se 62. minut – Ernandez je lepo zavrnuo, a napadač Atletika maestralno gađao glavom. Lob. Nojer zaplivao u prazno – 1:1.

Meč je u neku ruku rešio srpski arbitar Milorad Mažić. Opravdano ili ne – znaćemo kada još koji put pogledamo usporeni snimak – pokazao je na belu tačku posle klizećeg starta Humelsa na Matuidija. Antoan Grizman još jednom preuzima odgovornost i to je 2:1.

Šampion sveta pokazuje zbog čega je šampion sveta.

GROBARI ZADOVOLJNI: Bivši košarkaš Partizana DEMOLIRAO Evroligaša!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!