SVETSKI PRVAK U ZATVORU: Fudbaler OSUĐEN!

Koštale ga veze s mafijom

Nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva iz 2006. godine s reprezentacijom Italije doživeo je životni krah.

Vinćenco Jakinta, dugogodišnji napadač Udinezea i Juventusa, osuđen je u Italiji na dve godine zatvorske kazne zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja i namere da navedeno oružje prosledi mafijaškoj organizaciji. U suđenju koje je počelo u decembru 2015. godine, optuženo je čak 148 osoba, a osim 38-godišnjeg bivšeg napadača Stare dame, osuđen je i njegov otac Đuzepe i to na kaznu od 19 godina zatvora.

Jakinta je tvrdio da je oružje samo čuvao u svom domu, ali da ga je potom prosledio ocu, kojem je već ranije bilo zabranjeno posedovanje oružja zbog ranijih veza s članovima mafije. Dodao je i kako je oružje kupio za budućnost, nakon završetka karijere, kako bi mogao da ide u streljane u slobodno vreme.

Igrač koji je u šest sezona provedenih u redovima Stare dame postigao 40 golova, ipak neće odmah ići u zatvor jer još ima pravo na žalbu na ovu presudu.

Jakinta je postao legenda Udinezea gde je igrao od 2000. do 2007. godine, i postigao 73 pogotka, što mu je i omogućilo transfer u redove torinskog velikana i nastup za reprezentaciju Italije na Mundijalu u Nemačkoj pre 12 godina. Na samom prvenstvu odigrao je pet od sedam utakmica Azura, a gol je postigao na otvaranju kada su Italijani pobedili Ganu rezultatom 2:0.

Upisao je nastupe i u polufinalu protiv domaćina odnosno u finalu protiv Francuske kada je ušao u 61. minutu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!