SVUGDE GA IMA! Najveća OPASNOST Partizana je Japanac!

Zoran Mirković pred duel sa Spartakom

Vreme je za superligaški fudbal. Možda i za vraćanje dugova. Posle pet i po godina, gostovanje Partizana u Kuli izaziva skoro jednaku pažnju kao kad su crno-beli vojevali sa Hajdukom, s tim što će im u nedelju (13.00, TV Arenasport) motiv biti da se Spartaku – domaćin van svog stadiona dok se ne završi rekonstrukcija objekta u Subotici – revanširaju za neke rezultate iz bliske prošlosti, kad je Parni valjak „trokirao“.

Pogled na tabelu favorizuje crno-bele, praktično nemaju pravo na kiks usled bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom (sedam koraka), a uz to im je naredni rival u ugroženoj zoni, ali…
Kvalitet Spartaka ne odogovara stanju na tabeli“, uverava Zoran Mirković, sipajući komplimente na račun Plavih golubova. „Dobra je to ekipa, pogotovo s novim trenerom Predragom Roganom, bili smo „klasići“ na PRO licenci, izuzetno ga cenim, malo je mlađi od mene, ali poseduje više iskustva nego polovina trener u Superligi. I dan-danas u Radu o njemu pričaju lepo, ostavio je pečat kao direktor omladinske škole. Kasnije, svi timovi koje je vodio bili su agresivni, disciplinovani i dobro su stajali na terenu, zbog čega očekujem istu situaciju u Kuli“.

Trener Partizana kaže da rivali nisu naviknuti na termin od 13 časova, ali da bar pred kraj oktobra – a to je u Srbiji period godine kad se gleda u nebo – teren ne bi trebalo da bude faktor neprijatnog iznenađenja za aktere meča 12. prvenstvenog kola.
“Prema našim informacijama, teren je dobar. Jedino što je malo uži od ostalih u ligi, ali je kvalitetan. Druga opcija je bila da igramo u Novom Sadu, ali je igralište u Kuli sigurno bolje nego na „Karađorđu“.

Kao izduvan balon delovao je Spartak posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, četiri vezane utakmice nikog nije dobio, na tri nije ni gol dao…
„Dosta bodova je izgubio usled velikog broja primiljenih glova u poslednjih pet minuta utakmica. Poseduje Spartak kvalitet, čvrsta je i visoka ekipa, imaju interesantnog špica, Bojana Čečerića, visok momak, nezgodan za čuvanje, lucidan… Uz to, bokovi su im brzi, centarhalfovi visoki. A Noboru Šimura je odličan igrač, motoričan, svugde ga ima. Kako god zamrznete sliku – tu je, u pritisku. Kao da je dupliran ili tripliran“, hvali Mirković japanskog vezistu.

A stručni štab gostiju dalje ne može da računa na sve igrače. Prema njegovim rečima, Zoran Tošić Zlatan Šehovićnisu u kombinaciji, jer nisu maksimalno spremni, dok je van stroja i Saša Ilić (bol u leđima). Pitanje koje se nametnulo posle dva gola Gabrijela Enakea pre sedam dana, na prijateljskom meču sa Poletom u Sivcu, je kad će Rumun dobiti prilika.
Može da igra po celoj desnoj strani, i u defanzivi i u ofanzivi. Motričan je, zna fudbala, ali imamo problem sa viškom stranaca. Pričao sam sa Enakeom, radi maksimalno, profesionalac je, siguran sam da će se i njemu ukazati šansa“.

Za kraj: da li su Nemanja Nikolić i Đorđe Ivanović spremni da savladaju psihološku barijeru pred susret sa bivšim klubom?
Igrao sam i ja protiv Rada… To nam je posao. Kad izađete na teren sve se zaboravlja. Posle toga se pruži ruka rivalu. Tako je u fudbalu, nema mesta emocijama“, zaključio je Zoran Bata Mirković.

NEMA IZNENAĐENJA: Crvena zvezda sa NAJJAČIM sastavom napada Rad!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!