TRANSFER BOMBA: Barselona PRONAŠLA levog BEKA!

Tu su i alterantive

 

Štoper je prioritet, ali i dovođenje levog beka je pri vrhu Barselonine šoping liste. Meta je locirana, sada je samo treba pogoditi.

Barsa želi francuskog levog beka Ferlana Mendija iz Liona.

Trener Valverde je saopštio upravi da mu je neophodan još jedan levi bek koji bi popunio mesto LukeDinjaĐordi Alba je nezamenjiv na levom boku, ali nije više u nekadašnjoj formi, a uskoro će napuniti 30 godina. Alterantiva mu je mladi Miranda u kojeg Valverde još nema poverenje za bitne mečeve. Barselonu očekuje veliki broj utakmica u svim takmičenjima i nerealno je očekivati da Alba izdrži taj tempo. A prava muka bi bila da se Španac povredi…

Zato Valverde traži alternativu, a sportski direktor Erik Abidal je izabrao mladog zemljaka iz svog nekadašnjeg kluba Liona. Barsa odvano prati ovog igrača, a Abidal bi mogao da ubrza posao. On je iz Liona došao u Barselona kao igrač i veruje da Mendi može da krene njegovim stopama. Abidal insistira da je mladi defanzivac Liona to što je potrebno Valverdeu.

Mendi je ofanzivan levi bek, ali drugačijeg profila od Albe. Visok je, snažan, jak u defanzivi i eksplozivan u napadu. Lion ga je uzeo iz poznate Avrove škole gde su ga Barsini skauti zapazili još pre tri godine. Odlično se uklopio u Lionu i postao jedno od otkrovenja francuske Lige 1, pa je minulog leta produžio ugovor do 2023. godine. Nalazi se i na radaru Juventusa koji je takođe zainteresovan za njega. Odbio je poziv Senegala da ide na Mundijal u Rusiju jer čeka poziv francuskog selektora Dešana. I pitanje je trenutka kada će debitovati za Trikolore…

Lion je poznat kao klub koji prodaje svoje najbolje igrače, ali je predsednik Ola jako nezgodan trgovac i pregovarač. Barsa će morati da odreši kesu, pa se očekuje da tada svoju ulogu odigra Abidal. Barsa je već imala dobro iskustvo sa kupovinom Umtitija iz Liona, a sa Abidalom u pregovaračkom timu bi mogla da smekša Lionovg predsednika.

Ako ne uspe u tome, alternative su Alberto Moreno iz Liverpula i Hose Gaja iz Valensije.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!