UPALILA MOTORE: Zvezda SPREMNA za Liverpol!

Ričmond Boaći najzaslužniji za 11. pobedu u 12 superligaških mečeva.

Ričmond Boaći najzaslužniji za 11. pobedu u 12 superligaških mečeva.

Na dan puta fudbalera Crvene zvezde u Pariz, javnost je iznenadila informacija da na aerodromu nema Ričmonda Boaćija. Centarfor crveno-belih morao je zbog povrede da propusti duel sa Pari Sen Žermenom (1:6) u drugom kolu Lige šampiona, ali će po svemu sudeći biti i te kako spreman za sredu i duel sa Liverpulom na Enfildu.

Boaći je u subotnjem duelu 12. kola Superlige bio dvostruki strelac protiv Rada u pobedi 3:1. Imao je i još nekoliko prilika, kao i poništen pogodak zbog ofsajda, a odlična partija centarfora iz Gane – koji je u četiri prvenstvene utakmice ove sezone postigao isto toliko golova – pokazuje da veoma motivisan odlazi u Englesku. Jasno je, najviše zbog najavljenog transfera u januaru o kojem je sam pričao.

Mrežu „građevinara“ načeo je u 38. minutu posle odličnog udarca glavom na centaršut Ebisilija. Potom se Marko Gobeljić u 45. ubacio iz drugog plana na centaršut Miloša Degeneka za 2:0, a svoj drugi pogodak Boaći je postigao u 57. minutu, na dodavanje Slavoljuba Srnića.

Utešni gol za goste dao je iskusni Nenad Marinković u 78, posle asistencije Stefana Mihajlovića.

Utisak je da se crveno-beli nisu previše naprezali da bi upisali i 11. pobedu u 12 kola Superlige, uz jedan remi i zadržali sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša. Vladan Milojević je ponovo izostavio neke od „rovitih“ ili umornih igrača, tako da u protokolu nisu bili Vujadin Savić, Milan Rodić, Marko Marin i El Fardu Ben, a tokom utakmice zamenjeni su Filip Stojković i Branko Jovičić. Prvi posle nezgodnog pada već u prvom poluvremenu, a drugi posle sudara u finišu. Čini se, ipak, da je to bilo radi predostrožnosti više nego zbog ozbiljnosti povreda, ali sačekaćemo rezultate lekarskih pregleda…

Kao što smo pomenuli, Crvena zvezda u sredu igra protiv Liverpula u gostima, a potom narednog vikenda (pretpostavljamo u nedelju) gostuje u Šapcu protiv Mačve.

Rad je vezao i četvrtu uzastopnu pobedu, a u idućem kolu sledi im još jedan težak ispit jer na Banjicu stiže Radnički iz Niša.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković (36. Sumaila), Degenek, Babić, Gobeljić – Jovičić (74. Čaušić), Krstičić – Srnić (62. Kafu), Ebisilio, Simić – Boaći.

RAD: Marković – Vico, Perendija, Šipčić, Tričković – Bainović (69. Busnić), Petrović – Živković (64. Trifunović), Marinković, Mladenović (79. Ilić) – Mihajlović.

Sudija: Momčilo Marković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!