VELIKA AKCIJA: UHAPŠEN agent iz Srbije!

Neočekivana vest.

Belgijsku javnost jutros je probudila neočekivana vest. Policija je u zoru iz kreveta vadila neke od najuticajnijih ljudi iz belgijskog fudbala koji su osumnjičeni za učešće u kriminalnim radnjama kakve su lažiranje utakmica i pranje novca. Među privedenima u operaciji “Čiste ruke” je i srpski menadžer Dejan Veljković.

🇧🇪⚽️ is burning: 44 searches at clubs and football people (managers, coaches, refs), 13 extra foreign searches for match fixing and fraude. Key guys seem to be agents Mogi Bayat and Dejan Veljkovic @sportwereld_be https://t.co/YacYXaWNLk

— Vince Van Genechten 🇮🇹 (@VVGenechten) October 10, 2018

Najzvučnije ime je ipak ono trenera šampionske ekipe Klub Briža, Hrvata Ivana Leka. Pao je i Mođi Bajat, menadžer iranskih korena, nekada sportski direktor Šarlroe, a danas ubedljivo najveći menadžer u Belgiji. Alibi će morati da smisle i sudije Sebastijen Delferije i Bart Vertenten, pa nekadašnji direktor Anderlehta Herman Van Holsbek…

Prema izveštajima belgijskih medija, Bajat je tu centralna figura. Dugo je već u menadžerskim vodama, radio je sa svima, vrlo često pod velom tajne, ništa transparentno. Istražitelji su navodno ispitivali njegove bankovne transakcije, jer sumnjaju da su preko njega svi prali novac i izbegavali da u Belgiji plate porez. Veljković je takođe već godinama uticajan u Belgiji. Mehelen i Lokeren pre svih zaradili su ogroman novac preko srpskog menadžera. Bio je posrednik u transferima, između ostalih, Milana Kosanovića, Ivana Obradovića, Filipa Mladenovića… U prijateljskim odnosima je sa Lekom, pa i sudijama Vertentenom i Delferijereom.

Ugledni Nijuzblad tvrdi da je Veljković osumnjičen za nameštanje utakmica. Navodno, policija je čak pretresala i njegovu imovinu u Srbiji, ali za tako nešto nemamo potvrdu.

Inače, Policija trenutno češlja papire u Brižu, ali i u Anderlehtu, Genku, Gentu, Kortrajku i Lokerenu… Sve skupa na udaru je čak 10 klubova u Belgiji.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!