VELIKI HENDIKEP: ZVEZDA BEZ NAPADAČA na PSG!

Verovalo se do jutros da se pitanje najisturenijeg igrača neće postavljati, ali…

Zvezdina ekspedicija u prepodnevnim časovima otputovala je u Pariz, gde će sutra od 18:55h odmeriti snage sa pari Sen Žermenom u drugom kolu Grupe C Lige šampiona.

Ono što je, međutim, veoma zabrinulo navijače crveno-belih, jeste informacija da na spisku putnika nije napadač Ričmond Boaći, koji će zbog povrede zadnje lože morati da propusti ovo gostovanje.

Ta vest odmah je nametnula pitanje – ko će sutra predvoditi napad Zvezde na “Parku prinčeva“?

Visoki Milan Pavkov je posle Salcburga postao miljenik navijača Crvene zvezde i verovatno sada mnogi baš njega priželjkuju na toj poziciji, ali pitanje je kakve zamisli ima trener Vladan Milojević.

Njegova odluka zavisiće i od spremnosti Nikole Stojiljkovića za ovu utakmicu, s obzirom da je i on imao problema sa povredom i da još od utakmice sa Radnikom (6:0), 15. septembra nije odigrao nijedan meč.

Tokom kvalifikacija za Ligu šampiona, Stojiljković je bio u prednosti u odnosu na Pavkova, ali ako sutra ipak ne bude spreman, onda će dilema biti Pavkov ili Brazilac Kafu koji nije bio ni među 18 igrača za meč sa Napolijem.

Druga dilema vezana je za mesto štopera, opet zbog povrede. Kapiten Vujadin Savić je, poput Stojiljkovića, propustio nekoliko utakmica, ohrabrenje je što se našao među putnicima za Pariz, ali u ovom trenutku je veliko pitanje da li će trener Milojević moći da računa na njega i da li bi to možda bio preveliki rizik.

Večerašnji trening daće definitivan odgovor, a za sada deluje da je verovatnija opcija da Babić i Degenek zaigraju u tandemu štopera.

Konačno, treća dilema vezana je za sredinu terena, ovoga puta iz taktičkih razloga. Nema sumnje da će Zvezda igrati zatvorenije, poput meča sa Napolijem, a da će svoju šansu tražiti iz kontri.

Protiv Napolitanaca na “Marakani“, priliku od prvog minuta je, pored standardnih Krstičića i Jovičića dobio i Goran Čaušić, što je bilo malo iznenađenje, pa je za očekivati da Milojević i sutra povuče sličan potez. Ali, ozbiljno se nameće i Dušan Jovančić, koji je protiv Napolija ušao u drugom poluvremenu i do kraja meča ostavio odličan utisak baš kao i u nekim prethodjim mečevima, poput onog istorijskog u Salcburgu.

Sve ostalo u vezi sa Zvezdinim sutrašnjim sastavom trebalo bi da je već poznato.

JEZIV PRIZOR: Srpske odbojkašice u STRAHU!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!