ZAŠTO TAKO: Zvezdi NEKO namešta!?

Čuveni srpski trener tvrdi da je cela priča oko „nameštaljke“ podmetnuta

Srbijom i Evropom i dalje odjekuje šokantna i senzacionalistička objava „L’Ekipa“ da je utakmica PSŽ – Crvena zvezda nameštena, iako se svakog časa pojavljuje sve više informacija i rupa u čitavoj priči.

Brojni fudbalski stručnjaci, ali i razni eksperti govore o tome da je to nemoguće uraditi i da je suluda tvrdnja da je u sve umešan jedan od čelnika srpskog kluba koji je navodno uložio 5 miliona evra na taj meč.

Tim povodom se oglasio i bivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović koji je gostovao u Jutarnjem programu na televiziji Prva, u kome je poručio da to „raznorazni menadžeri pokušavaju da naruše ugled Crvene zvezde“.

– To je izmišljeno, ove jajare što se predstavljaju kao menadžeri… Oni su svi u tim zemljama što može da se ostvari transfera za Srbina i imaju ljude iznad sebe – oštro je poruči Živadinović koji je udario žestoko po menadžerima.

– Ako si u ‘kartelu’ imaćeš određene privilegije. Konkretno, fudbaler i trener će dobiti nove transfere, ako nisu u kartelu sa njima, nema od transfera ništa. Bićeš žigosan i okletevan na najgori mogući način.

Živadinović je rekao i šta bi on uradio u situaciji da mu neki „menadžer ili mafijaš“ upadnu u svlačionicu i traže da namesti meč.

– Ja kažem neću i – ‘nosi se, bre, sad ću da izvadim pištolj i pokosiću vas sve – jasan je bio bard Živa.

Pored njega je gost u emisiji bio i trener Radničkog iz Kragujevca Darko Tešović, koji takođe ne veruje u tvrdnje francuskog lista.

– Strahovito je nerealno, ko se bavi ovom sportom, da poveruje u priču da ima neko ko će da uloži pet miliona evra, da bi dobio 20 – poručio je Tešović.