ZVEZDA SPREMNA: ALI Tomić UPOZORAVA!?

Crveno-beli u Francuskoj gostuju u sredu.

Crvena zvezda uspešno je startovala u Evrokupu pobedom protiv Ulma u Beogradu, a u drugom kolu crveno-beli gostuju francuskom Monaku u sredu od 19.45. Zvezda je prethodnog vikenda u potpunosti nadigrala Budućnost, aktuelnog šampiona ABA lige, ali trener Milan Tomić naglašava da taj meč njegovi igrači moraju što pre da zaborave.

Ekipa je odigrala 100 odsto i naravno da sam zadovoljan. Ipak, već u sredu igramo sa Monakom gde moramo da budemo jednako dobri. Čestitao sam igračima, nasmejali smo se i to je to. Nema slavlja, takav je posao – rekao je Tomić. – Što se tiče psihologije tima, kada pobediš u ovakvom derbiju, dobiješ samo pozitivne stvari. S druge strane, teže je kontrolisati ekipu kada se dobije nego kada se izgubi.

Kada je u pitanju ekipa Monaka, Tomić je već analizirao francusku ekipu i sve njene kvalitete, ali i mane i slabosti i pozvao na oprez.

– Imaju 2-2 u francuskoj ligi i jednu pobedu u Evrokupu. Nepredvidivi su, sa dosta igrača koji mogu u tranziciji da rešavaju jedan na jedan. Oni igraju relativno jednostavno, nemaju mnogo napada, kao što neki treneri imaju po 20-30 akcija. Ipak, moramo da odigramo svih 40 minuta jer su opasni i ako se opustimo, sigurno ćemo imati problema. Moramo, pre svega, da zaboravimo Budućnost – istakao je Tomić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!