BEZ PORAZA: Zvezda u finišu PREGAZILA protivnika!

Crvena zvezda je još uvek jedini tim koji nije izgubio nijednu utakmicu u ABA ligi.

Rezultatom 83:60 su crveno-beli u Stožicama porazili ljubljansku Olimpiju.

Interesantan početak meča, lopta je pukom slučajnošću nakon skoka završila u rukama Branka Lazića koji je imao otvoren put ka košu Olimpije, ali nije uspeo da pogodi polaganje. Na njegovu sreću, dosuđen je faul, Lazić je ubacio jedno bacanje, zatim je Beron postigao trojku za početak meča od četiri vezanih poena Crvene zvezde.

Olimpija je ubrzo uhvatila ritam i došla do egala, a nakon faula Lazića nad Lapornikom pri šutu za tri poena, sa bacanja je slovenački košarkaš doneo vođstvo Olimpiji. Slovenačka ekipa je imala vođstvo na kraju prve deonice, ali je Zvezda znatno bolje zaigrala u drugoj.

Par minuta bez poena za Olimpiju rezultiralo je serijom od 7:0 Crvene zvezde koja je povela sa 29:25 košem Dobrića koji je trenera domaćeg tima naterao na tajm-aut. Ofanzivni skokovi su tada činili da Zvezda i pored ne tolike uspešnosti šuta odrši vođstvo. Ognjen Dobrić je prvo promašio zicer, ali se zatim iskupio trojkom iz kornera i tako doneo maksimalnih plus sedam za kraj prvog poluvremena.

Na startu treće četvrtine igralo se koš za koš, a poenima Cirbesa sa slobodnog bacanja Zvezda sredinom te deonice dolazi do maksimalnih plus devet. Ubrzo Zvezda dolazi do prvog dvocifrenog plusa na utakmici, ponovo poenima nemačkog centra. Novom serijom, od devet vezanih poena, Zvezda dolazi do prednosti od 65:46, a trojkom Rejnoldsa se završava pretposlednja četvrtina na utakmici.

Već tada se znalo da će Olimpija teško izbeći poraz, što je samo potvrđeno u poslednjih deset minuta utakmice.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!