BLIŽI SE DERBI: Tomić POTENCIRA baš na OVOME!

Utakmica počinje u 17 časova.

Prvi ovosezonski večiti košarkaški derbi igra se sutra od 17 časova kada će u dvorani “Aleksandar Nikolić“ Partizan dočekati Crvenu zvezdu u devetom kllu ABA lige. Crveno-beli su lideri šampionata sa svih osam pobeda, dok je Partizan trenutno petoplasiran sa skoro od četiri pobede i četiri poraza. Za trenera Crvene zvezde Milana Tomića, recept za pobedu je relativno jednostavan, a ovo će mu biti prvi derbi na klupi Zvezde.

– Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca, u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou – rekao je Tomić.

Kapiten Zvezde Branko Lazić odigrao je veliki broj derbija, a uvek su detalji bili ti koji su odlučivali pobednika u tim utakmicama.

– Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odlučivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno, je da odigramo našu igru i ponovimo neke dobre utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvrsto u odbrani, sa maksimalnom koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu – izjavio je Lazić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!