DAN ZA POBEDU: Kačanov POMENUO Novaka!

Ruski teniser prvi put se plasirao u finale nekog Mastersa.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 15 časova igra finale Mastersa u Parizu. Na iznenađenje mnogih ljubitelja „belog sporta“, protivnik prvom reketu planete (od ponedeljka) biće Karen Kačanov.

Rus trenutno zauzima 18. mesto na svetu, a nema sumnje da i njega na najnovijoj ATP listi čeka skok. U „Bersiju“ je napravio nekoliko podviga, savladavši najpre Amerikanca Džona Iznera, pa Nemca Sašu Zvereva i na kraju Dominika Tima iz Austrije.

To je dalo dodatno samopouzdanje Rusu, koji se ne plaši duela sa Noletom.

– Videćemo šta će se dogoditi. Verujem u sebe, u finalu sam i vrlo sam srećan. Želeo bih da pobedim, verujem da mogu, ali moram da odigram najbolje što mogu Drago mi je što u finalu igram protiv vrhunskog tenisera. Ove sezone sam odigrao mnogo mečeva protiv top igrača i to je dobra stvar. Tako stičem iskustvo za igranje protiv njih na najvećom turnirima, u završnicama masters turnira i grend slemova. Svaki scenario finala biće dobar za mene – otkrio je Kačanov.

Jedini međusobni okršaj Đoković i Kačanov imali su na prošlogodišnjem Vimbldonu. Nole je bio ubedljiv u tom meču i slavio rezultatom 3:0 (po setovima 6:4, 6:2, 6:2).

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!