DERBI JE TU: Partizanu je IMPERATIV pobeda!

Debitantni glavi igrali Partizana.

Derbi između Partizana i Crvene zvezde i to prvi ovosezonski biće odigran u okviru 9. kola regionalne košarkaške ABA lige u subotu od 17 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.

Meč u Pioniru će za markusa Pejdža biti nešto potpuno novo u karijeri. Prvi put nastupa u večitom derbiju i zato verovatno i ne zna šta ga tačno očekuje na terenu.

– Čuo sam dosta o derbiju, ulozi su visoki. Moramo da damo sve od sebe na parketu. Nama je potrebna pobeda i na to se fokusiramo – rekao je Pejdž.

Pored Pejdža i Rade Zagorac sje jedan od nekolicine Partizanovih debitanata u derbiju: Uz to i igra crno-belih mnogo zavisi od njega, tako da je veliki pritisak na njegovim plećima.

– Sve je debitantsko za mene ove sezone u Partizanu, tako i derbi. Imam sam slična iskustva igrajući za Megu protiv Partizana i Zvezde, pa imam početni osećaj kako to može da izgleda. Priprema se u taktičkom delu ne razlikuje od boli kog drugog meča, najvažnija je mentalna priprema – istakao je Zagorac.

Biće to samo prvi od nekoliko mogućih okršaja beogradskih rivala u tekućoj sezoni, a činjenica je da u sutrašnji aktualni šampion Srbije ulazi sa boljim učinkom.

Zvezda je lider ABA lige sa maksimalnim učinkom posle osam odigranih utakmica, dok Partizan ima pobeda koliko i poraza.

Obe ekipe poražene su u ovonedelnim mečevima u Evrokupu i imaće veliki motiv da se u subotu oduže navijačima pobedom u derbiju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!