DOK IH NAPADAJU ZBOG FFP: Oni ŽELE da DOVEDU njega?!

Šema otkrivena, ali čini se da „Građani“ ne haju, potvrđeno je da su dobili još jednu bitku sa rivalima…

Mančester Siti je ove godine prijavio profit od preko 10 miliona evra, ali je sada jasno, iako klub odbija to da komentariše kako zaobilaze FFP.

Naime, fakturisani prihod je 500 miliona funti, 223 su komercijalni ugovori, ali od toga je više od polovine od firmi, odnosno praktično državnih preduzeća u Emiratima.

UEFA to ne može da zabrani, ne postoji mehanizam, međutim, ono što „Fudbal Liks“ otkriva je da recimo dil sa Etihadom od 67.5 miliona po sezoni, velikom većinom ne plaća kompanija već sam Šeik Mansur iz svog džepa.

Uz to, Manćinija je samo delo plaćao Siti, a delom je bio angažovan preko of šor kompanija kao konsultant. Otkriveno je i da sponzori iz drugih zemalja, kao recimo Neksen, firma za proizvodnju guma iz Južne Koreje ima bliske veze sa firmama iz Emirata.

Ali, sve to neće sprečiti Siti da kupuje tokom zime.

Oni su naime izgleda izgubili bitku oko De Lihta koga će na leto, po svemu sudeći odvesti Junajted, ali će se pojačati Frankijem De Jongom. Spremni su da plate 60 miliona evra za vezistu Ajaksa, kao i da ga ostave do juna u Amsterdamu, ali posao će završiti na zimu.

Uz to, Gvardiola je lično zahtevao da klub pristane na uslove Rahima Sterlinga, i da ga sa 300 000 funti nedeljno učini najplaćenijim Englezom na svetu.

Siti danas igra gradski derbi sa Junajtedom i probaće prvi put od kada je Gvardiola na klupi da pobedi Murinjov Junajted na „Etihadu“.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!