ENGLEZI U ČUDU: Šta je OVA Zvezda!?

Šok u Engleskoj, ali nije da nisu bili upozoreni šta je „Marakana“.

Engleski mediji ne kriju šok zbog poraza Liverpula u Beogradu, prenose se Klopove reči da ima samo 10 prstiju, nedovoljno da nabroji sve šta nije valjalo.

Ali, da ne ulazimo u analize igre Redsa, ono što je većinu fasciniralo je atmosfera u Beogradu.

Upravo se to navodi kao najveći Zvezdin kvalitet.

„U ovakvim utakmicama, treba smiriti neverovatne navijače ranim golom, otupeti pritisak, umesto toga, Liverpul je učinio obratno. Jednom kada su nanjušili slabost, domaći igrači su prosto leteli terenom“, piše u komentaru „Mirora“.

Ostali mediji se bave statistikom, kažu da to što je Liverpul imao 23 udarca na gol ne znači ništa.

„Niti su bili nadmoćni, niti se može govoriti o nedostatku sreće, čini se da je za Crvenu zvezdu to bilo mnogo prijatnije veče od onoga što su očekivali. Ovo je bio najgori Liverpul u sezoni“, dodaje „Tajms“.

Dosta novinara je u prvi plan izvuklo totalnu nemoć Staridža koji je zamenjen, ali i činjenicu da čim stane Salah, Liverpula nema nigde.

Za Zvezdu se kaže, da su igrači Liverpula bili upozoreni da je ovo potpuno drugi tim kod kuće, da je Beograd zastrašujuće gostovanje, da umeju da iskoriste i najmanju šansu.

„Liverpul im je dao baš to, ruku, Srbi su ih bacili u prašinu“, komentarišu Englezi.

Sve u svemu, rezultat je odjeknuo, sada je sve otvoreno, svi imaju šanse, a zaista niko nije očekivao ovakav rasplet.

„Zvezda je pokazala disciplinu i čvrstinu od prvog do poslednjeg minuta“, piše Dominik King u svojoj kolumni u „Dejli Mejlu“, Liverpul nije izgubio tri uzastopna gostujuća meča u Evropi od kraja sedamdesetih.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!