FENOMENALAN: Čitav stadion SKANDIRAO njemu!

Još jedno fantastično veče za Ajntraht i srpskog napadača.

Jedanaesto kolo nemačke Bundeslige večeras je kompletirano utakmicom u Frankfurtu, gde je Ajntraht pred svojim navijačima savladao ekipu Šalkea sa ubedljivih 3:0.

Ovo je ukupno šesta pobeda Ajntrahta u šampionatu Nemačke u ovoj sezoni i sada je tim iz Frankfurta izbio na četvrto mesto, ispred Bajerna koji ima isti broj bodova, ali slabiju gol-razliku.

I po ko zna koji put ove sezone, junak trijumfa Ajntrahta je srpski reprezentativac Luka Jović.

Posle prvog poluvremena bez golova, tokom kojeg je Jović imao jednu solidnu priliku, u nastavku je bilo mnogo sadržajnije.

Na vodeći gol se čekalo do 61. minuta, kada je Ante Rebić osvojio loptu na polovini gostiju, potom krenuo kroz sredinu, pa asistirao Joviću, a 21-godišnji Srbin iskosa sa leve strane poslao snažan i precizan udarac u suprotni ugao – 1:0.

Tu se Jović nije zaustavio, a dvanaest minuta kasnije videli smo preelepu saradnju dvojice srpskih reprezentativaca. Filip Kostić je protutnjao po levoj strani, potom odlično centrirao za Jovića, a ovaj iz prve, levom nogom poslao još jedan precizan udarac za vođstvo od 2:0.

Ovim golom Luka Jović je izbio na vrh liste strelaca Bundeslige sa devet postignutih golova od početka sezone u ovom takmičenju! Iza njega sa po osam pogodaka su i njegov saigrač Sebastijan Aler, zatim Rojs i Alkaser iz Dortmunda i Plea iz Menhengladbaha.

Goste iz Gelzenkirhena je u 81. minutu dotukao i Aler, za konačnih 3:0, pošto je Jovićev udarac odbio golman Šalkea, a minut kasnije Luka Jović je ovacijama pozdravljen od strane navijača Ajtrahta pri izlasku iz igre. Zamenio ga je Mijat Gaćinović, a u samom finišu je iz igre izašao i Kostić, čije mesto je zauzeo Tavata.

U redovima Šalkea svih 90 minuta odigrao je još jedan srpski internacionalac, Matija Nastasić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!