ISTRAGA U TOKU: Parižanima preti IZBACIVANJE iz Evrope!

Pokretanje istraga povodom tvrdnji da je nekoliko klubova prekršilo Finansijski fer plej prvo bi moglo da rezultira suspenzijom Pari Sen Žermena.

PSŽ je, navodno, u papirima sponzorske ugovore sa katarskim kompanijama prikazao većim nego što jesu kako bi izbegao sanckije. Tako je, kako prenosi L’Ekip, firma QTA, ujedno i glavni sponzor „svetaca“, predstavljena kao donator 100 miliona evra, dok je stvarna vrednost 58.

Ovaj list navodi da bi, na osnovu brojki, godišnji deficit trebalo da bude 84 miliona evra, čak 54 više od pravilima dozvoljenih 30 na godišnjem nivou.

Kako ovo PSŽ-u nije prvi put da krši pravila, postoje velike šanse da klub bude kažnjen u najboljem slučaju zabranom transfera, a ukoliko se ispostavi da su „gresi“ mnogo veći, te da su Parižani „zgrešili“ i kada su u pitanju transferi Nejmara i Kilijana Mbapea, najizvesnija kazna jeste izbacivanje iz Evrope.

Istraga traje još od jula meseca, u poslednje vreme je intenzivirana, pa bi rasplet trebalo da usledi u najskorijoj budućnosti, mada je teško poverovati da će odluka koju UEFA donese biti usmerena na ovu sezonu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!