LOŠ MOMENAT: Partizan DOŽIVEO poraz!

Italijanski stručnjak doživeo prvi poraz na klupi Partizana. Crno-bele čeka težak posao u borbi za Top 16 Evrokupa.

Košarkaši Partizana doživeli su večeras peti poraz u grupnoj fazi Evrokupa, a prvi od kada je ekipu preuzeo Andrea Trinkijeri.

Crno-bele je u Sankt Peterburgu savladao Zenit rezultatom 75:71 (20:22, 20:22, 18:10, 17:17) u okviru 7. kola Grupe C Evrokupa.

Ekipa Andree Trinkijerija još jednom je pokazala velike oscilacije u igri, ovoga puta je posle jako dobrog prvog poluvremena doživeljen ozbiljan pad u nastavku i to je bio osnovni uzrok neuspeha.

Predvođeni Markusom Pejdžom, Stefanom Jankovićem i Bandžom Sijem crno-beli su rešili prvi deo utakmice u svoju korist, a u jednom momentu Partizan je imao i maksimalnih 9 poena prednosti.

Treća deonica odigrana je ispod svakog nivoa. Andrea Trnkijeri jednostavno nije imao rešenje za sve greške koje su njegovi izabranici pravili na parketu.

Na startu poslednje četvrtine Zenit je otišao na +15 (69:54) i to je bila razlika koju gosti iz Beograda nisu uspeli da istope do kraja meča iako su uspeli da se vrate u život zahvaljujući Đorđu Gagiću i Vanji Marinkoviću.

Ako je za utehu, Partizan je utakmicu u Sankt Peterburgu izgubio sa manjom razlikom od one kojom je ruski sastav dobio u Beogradu. Crno-beli su prvi meč u „Pioniru“ dobili sa sedam poena razlike, a večeras su izgubili sa četiri poena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Sergej Karasjov sa 21 poenom i 5 skokova. Dvocifren učinak ostvarili su još Vladislav Truškin (12 pts, 4 sk, 2 as) i Jevgenij Valijev (11 pts, 6 sk, 5 sk).

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Vanja Marinković sa 11 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a poen manje postigao je Markus Pejdž.

Partizan u narednom kolu dočekuje Valensiju, a pre toga će u goste ekipi Budućnosti u okviru 8. kola ABA lige.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!