NEK JE SA SREĆOM: Milan DOVEO njega!

Čovek koji od prvog decembra preuzima funkciju izvršnog direktora već radi na sastavljanju fantastičnog tima.

Ivan Gazidis, bivši direktor Arsenala, od prvog dana narednog meseca postaće i zvanični jedan od funkcionera fudbalskog kluba Milan.

Iako još uvek nije formalno postavljen za izvršnog direktora kluba sa „San Sira“, bivši funkcioner Arsenala vredno radi na sastavlju tima koji će upravljati „Rosonerima“ u narednom periodu.

Tako je rešio da dovede i novog šefa skautinga, a uprkos pričama da će to biti Žil Grimandi iz Arsenala, posao u Milanu će dobiti glavni skaut Monaka Žofri Monkada.

Ovaj 31-godišnji stručnjak je u Monaku od 2012. godine, nije direktno učestvovao u otkriću Kilijana Mbapea, ako vam je to prvo palo na pamet, zasluge za to idu na račun Marka Vesterlopa, koji je sada u PSŽ, poput francuskog reprezentativca.

Ipak, Monkada je obavljao strašan posao za „Kneževe“ u prethodnom periodu. Počeo je kao video analitičar, potom je postavljen i za kordinatora skautinga 2016. godine, a danas je šef skautinga ili glavni skaut Monaka.

Tokom prethodnih godina je stovrio sjajnu mrežu, sa devet skauta je pokrivao Severnu i Južnu Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku u potrazi za talentima i potencijalnim pojačanjima.

Za klub kao što je Milan, koji muku muči sa mladim talentima u prethodnim godinama, dolazak Monkade predstavlja veliku stvar.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!