NEMA PRAŠTANJA: Trinkijeri već deli OTKAZE!

Crno-bele očekuje derbi kola.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je vrlo rečit i raspoložen za šalu uoči derbija sedmog kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici (nedelja, 19 časova).

– Derbi je svaki dan ovde za vas – našalio se Italijan. – Ako kažemo da smo autsajderi rekli bi neki da potcenjuem svoju ekipu. U ove četiri utakmice, Zenit, Budućnost, Valensija, Crvena zvezda, mi nismo favoriti. Ali, verujem u moju ekipu. Zašto nismo favoriti u nedelju? Videli smo u četvrtak šta Budućnost može kod kuće. Iskusna su, ali i mlada ekipa, Amerikanci vrhunski igrači, njihove cene govore da su vrhunski igrači. Dva ključna igrača za njih su ipak Gordić i Ivanović. Mogu da reše utakmicu sa 25 poena i sedam asistencija i biće najveći „target“ za našu odbranu – jasan je Trinkijeri.

Neizvesno je da li će u Podgorici zaigrati Rade Zagorac koji je slomio nos na treningu pre meča sa Zenitom i morao je da bude operisan.

– Mi ne volimo jednostavne stvari, sve možemo da zakomplikujemo. Zagorac se povredio na treningu, hoće li igrati ili neće igrati – nemam pojma! Videćemo u nedelju. I sa njim i bez njega mi smo ekipa i borićemo se. Nemam pojma ni da li će putovati sa nama. Potrebna mu je maska, da se navikne na nju, da trenira sa njom… Imam poverenje u svoju ekipu.

Trinkijeri je potvrdio da ne računa na Amerikanca Entonija Brauna.

– U ovom trenutku nema prostora za njega – kratko je poručio Trinkijeri i dodao da kapiten Novica Veličković neće biti spreman za duel sa Podgoričanima.

– To je već duga priča…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!