NEVEROVATNO: Čelzi SUSPENDOVAN na DVE godine!?

Naravno, ponovo „Fudbal liks“, ono što su napravili je nedopustivo, priznali deo krivice, ali ispituje se čak 19 transfera. Kazna će biti drakonska, ako FIFA dokaže optužbe!

Nova curenja podataka, novi „Fudbal liks“, ovoga puta u pitanju je Čelsi.

Već duže vreme se šuška da su pod istragom, da su kršili konstatno veoma stroga pravila FIFA kada je dovođenje maloletnika u pitanju.

Dozvola se dobija ako se recimo roditelji maloletnog igrača presele u zemlju u kojoj je novi klub zbog posla. To je otvorilo prostor za razme zloupotrebe, španski klubovi su to doktorirali, a sada je Čelsi pod istragom, u pitanju je 19 igrača, od toga su 14 maloletnici.

Najpoznatiji je Bertrand Traore koji sada igra za Lion, ima 23 godine, a registrovan je zvanično kada je postao punoletan.

Međutim, iz ukradenih dokumenata se vidi da je on već bio član Čelsija, od 16. godine išao u Londonu u školu i da je u septembru 2013. potpisao ugovor sa klubom, od tada je igrao i mečeve za mladi tim.

Čelsi je krio ovu informaciju, mada su priznali da su kupili opciju na igrača od kluba u njegovoj zemlji za oko 200 000 evra, a klub AJEB iz Burkine Faso je klub čiji je predsednik Traoreva majka.

Od ove zloupotrebe sigurno ne može da bude veća, pa, ako nađu dokaze van ovih dokumentara, u FIFA će sigurno kazniti Čelsi, na osnovu ranijih iskustava čeka ih zabrana transfera, a „Gardijan“ pominje četiri prelazna roka, odnosno dve godine u kojima „Plavci“ neće moći da kupuju igrače!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!