OVO IM NIJE TREBALO: UEFA se OBRATILA Zvezdi!

Izbegavane obaveze.

Evropska fudbalska unija (UEFA) „pritiska“ Crvenu zvezdu. Kako saznaju Novosti, prvak Srbije i učesnik Lige šampiona dobio je u nekoliko navrata u poslednje vreme jasne poruke iz UEFA da ne dostavlja tačne podatke za nenajavljena testiranja svojih fudbalera.

Kako se navodi u tekstu, uobičajena praksa doping kontrolora je da nenajavljeni dolaze na treninge i mečeve određenih klubova ili individualnih sportista širom sveta, a da su oni u obavezi da redovno dostavljaju podatke o svojoj tačnoj lokaciji i aktivnostima. Ali, Crvena zvezda je već nekoliko puta izbegla da dostavi ove podatke, a kontrolori nisu mogli da testiraju trojicu igrača, jednog koji je reprezentativac udaljene zemlje i dvojice domaćih fudbalera crveno-belih. Jedan od ovih igrača je dobio prvu opomenu, a praksa u UEFA je da posle treće može biti suspendovan na duži vremenski period.

Istovremeno, i Crvena zvezda je od UEFA upozorena da je u obavezi da dostavlja redovne podatke, a da je prva sledeća sankcija novčana kazna, kasnije i vremenska kazna zabrane igranja međunarodnih utakmica.

Podsetimo, Crvenoj zvezdi je ostala još jedna utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!