PARTIZANOV VEZISTA SE OGLASIO: On želi POBEDU protiv Srbije!

Utakmica koju su reprezentacije Crne Gore i Srbije pre mesec dana odigrale u Podgorici označena je kao istorijska. Evo kako sada „Sokolovi“ gledaju na drugi okršaj sa našom selekcijom.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore ponovo će odmeriti snage u okviru grupne faze Lige nacija, a subotnja utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ mogla bi da odluči ko će biti prvoplasirani u Grupi 4 Lige C.

Vezni fudbaler Partizana Nebojša Kosovića žali što utakmica neće biti odigrana na stadionu u Humskoj, ali u razgovoru za „Vijesti“ objašnjava sa kakvim razmišljanjem ekipa ulazi u duel sa Srbijom.

„Pred prvi meč se najviše pričalo o tome da je istorijski, ali za nas je svaki isti i svakom prilazimo na isti način – veoma motivisani. Sada je utakmica možda i takmičarski važnija, jer je u igri još šest bodova, a mi i dalje možemo da budemo prvi“, rekao je Kosović.

Crnogorska javnost ocenila je da je utakmica sa Srbijom u Podgorici bila najslabija koju su „Sokolovi“ odigrali pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića.

„Neke stvari moramo da promienimo u odnosu na prvi meč u Podgorici. Fali nam nekoliko veoma bitnih igrača i to moramo da zaboravimo i da se okrenemo meču koji nam znači puno. Prva utakmica je najavljivana kao posebna, istorijska. Sada na duel sa Srbijom gledamo kao na svaki drugi – želimo trijumf i igraćemo da ga ostvarimo“, poručuje vezista reprezentacije Crne Gore.

Selektor „Orlova“ Mladen Krstajić ne može da računa na Sergeja Milinković-Savića, ali će i Crna Gora biti oslabljena neigranjem nekoliko bitnih igrača.

„To što nema Milinković-Savića može da nam bude od koristi, ali vidimo da su sada tu Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, koji su propustili pethodne duele. Srbija, ipak, ima mnogo velikih imena, jaka je i kao tim i individualno, a mi ćemo se truditi da je zaustavimo“, dodao je Kosović.

Kako trenutno stoje stvari, Nebojša Kosović će početi subotnju utakmicu jer Nikola Vukčević nije spreman, a Aleksandar Šćekić nije igrao od 21. oktobra kada je na meču sa Spartakom iz Subotice doživeo prelom nosa.

Utakmica 5. kola Lige nacija u Grupi 4 Lige C između Srbije i Crne Gore igra se u subotu, 17. novembra sa početkom od 15 časova.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!