POJAČANJA SU TU: Terzić je OBEĆAO ovo!

Kako će izgledati Zvezdin zimski prelazni rok?

Tokom leta, na “Marakani“ je bilo veoma prometno. Iako je i ovoga puta sezona za Crvenu zvezdu počela veoma rano, uporedo sa evropskim izazovima tim je iz kola u kolo tokom kvalifikacija za LŠ postajao sve kvalitetniji.

Veliki broj igrača je angažovan, Meleg, Jovančić, Degenek, Jevtović, Marin, Boaći, Čaušić, Sumaila, Ebisilio, Kafu, vraćen je Pavkov iz Radničkog… Naravno, nisu uspeli da se svi podjednako nametnu treneru Vladanu Milojeviću, ali je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić posle sinoćnjeg meča u Napulju naglasio da je veliki broj novajlija bio pravi potez uprave crveno-belih.

Jer, bez obzira na veliki broj povređenih igrača, trener Milojević je sinoć ipak imao kvalitetan izbor igrača na koje je mogao da računa.

“Jovančić i Ebisilio su tek u utorak odradili pun trening, posle pauze zbog povreda i utakmice sa Liverpulom.

Ovo je još jedna potvrda da smo napravili pravi potez što smo doveli veliki broj igrača, jer u suprotnom ne bismo mogli da izdržimo ovaj ritam.

Nama sezona počinje početkom juna, a prvu utakmicu smo odigrali u julu. Ove jeseni odigraćemo 37 utakmica. Da nismo imali ovako veliki fond igrača, ne bismo izdržali sve ove bitke na tri fronta“, istakao je Terzić, a prenosi “Kurir“.

Zimski prelazni rok je već na pragu, pa se postavlja pitanje da li će ponovo Zvezda kupovati “na veliko“?

S obzirom na stanje na tabeli u Grupi C Lige šampiona, Zvezdu još samo teorija održava u Evropi i na proleće. Crveno-beli ne zavise od sebe, čak i ako u poslednjem kolu pobede PSŽ. Morao bi i Liverpul da izgubi od Napolija…

Prema tome, ako ne dođe do fenomenalnog scenarija u poslednjem kolu, Zvezda će na proleće igrati znatno manji broj utakmica, pa je možda realnije očekivati rasterećenje igračkog kadra, pogotovo što na tabeli ima ubedljivu prednost od 9 bodova u odnosu na Radnički i 11 u odnosu na Partizan.

Ali, s druge strane, treba razmišljati i o narednoj sezoni. Često je cilj da se na zimu formira tim koji će na leto ponovo izaći u Evropu, a to znači i nova kvalitetna pojačanja. Za sada nema spekulacija o nekim konkretnim imenima, ali nećemo dugo čekati ni na to…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!