POKIDALI: Uspeli da PREOKRENU ceo meč!

Utakmica sedmog kola ABA lige.

Košarkaši Mege Bemaks pobedili su u šokantnoj završnici ekipu Zadra u dvorani „Krešimir Ćosić“ rezultatom 80:84 (27:15, 14:22, 24:18, 15:29) u sedmom kolu ABA lige.

Izabranici Anta Nazora vodili su od početka do samog kraja i na 2 minuta i 20 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene imali čak osam poena prednosti, srpski predstavnik u ABA ligi je načinio čudo i napravio preokret sezone!

Petorka u kojoj su trojica igrača rođena 1999. godine (Marjanović, Mišković i Bitadze), a po jedan 1998 (Mokoka) i 1997 (Atić) ostvarila je šesti trijumf u sezoni i pokazala da sa pravom predstavlja najveće iznenađenje Regionalnog takmičenja.

Kada je Dejan Milojević na tri minuta do kraja pozvao tajm-aut, na semaforu je stajalo 80:72 za Zadar. Za tri poena precizan je bio Nikola Mišković, a zatim i „zakucao“ za povratak Mege u meč.

Goga Bitadze je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, da bi Andrija Marjanović posle ukradene lopte zakucao i u 40. minutu doneo vođstvo srpskom timu, a potom i „overio“ pobedu pogotkom uz koš i faul.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kostja Mušidi sa 18 poena, uz rame mu je bio Bitadze sa 13 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je Mokoka ubacio 10 poena, heroj Megine pobede Marjanović se zaustavio na 5 poena, koliko je i postigao u trenucima kada se meč lomio.

Kod Zadrana Litl je dao 22 poena, ali i promašio odlučujuće šuteve u finišu, pa je ujedno i tragičar duela, dok je Luka Božić postigao 13 poena.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!