POMOGAO MU: Odbranio penal ZAHVALJUJUĆI NJEMU!?

Portugalac pomaže i savetima

Golman Juventusa Vojceh Ščensni otkrio je da mu je Kristijano Ronaldo pomogao da sačuva mrežu u situaciji kada je Gonzalo Iguain šutirao penal za Milan u velikom italijanskom derbiju. Naime, Poljak je objasnio da mu je Ronaldo dao savet pre nego što je Iguain izveo kazneni udarac, a slučajno ili ne, golman je pročitao gde će Argentinac da šutira i zakačio loptu taman toliko da je skrene na stativu, odakle se ona odbila u polje.
“Poznajem Iguaina, on voli da penale izvodi snažnim udarcem po zemlji. Imao sam i sreće što se sve završilo onako. I Ronaldo me je savetovao da se odmah bacim i izaberem stranu, baš zbog te snage kojom Iguain šutira”, kazao je poljski čuvar mreže.

Ščensni i Argentinac su bili saigrači prošle sezone u Juventusu, dok su Iguain i Ronaldo delili svlačionicu Reala četiri godine u periodu od 2009. do 2013. godine.

Uostalom, i Iguain je posle utakmice i poraza od 2:0 na San Siru priznao da je odluka Ščensnog bila odlučujuća.
“Krenuo je odmah da se baci i zato je uspeo da okrzne loptu. Mislio sam da će ući u mrežu uz stativu, ali je on odlično intervenisao. Naravno, samo oni koji izvode penale mogu da ih promaše. Lako je posle svega pričati šta je bilo pogrešno”, naveo je napadač Milana.

Posle nedeljne pobede u derbiju Juventus je ponovo stekao šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, Napoli, dok su Rosoneri pali na petu poziciju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!