RAZVALIO: Pešić UPALIO mašinu!

Bilo je zanimljivo širom evropskih parketa.

Kompletirano je sedmo kolo Evrolige, a u utakmicama koje su bile na programu petak viđeno je mnoštvo lepih poteza, kao i neizvesnih rezultata. Anadolu Efes je na svom parketu uz 11 poena Vasilija micića savladao Panatinaikos, dok je Barselona predvođena Svetislavom Pešićem posle velike drame i produžetka slavila u Kaunasu protiv Žalgirisa. Sa druge strane CSKA iz Moksve bio je ubedljiv protiv Bajern Minhena u Nemačkoj, i nastavio seriju nepobedivosti u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Efes je tokom celog meča bio bolji rival od Panatinaikosa i na kraju potpuno zasluženo slavio. Srpski reprezentativac Vasilije Micić bio je ponovo jedan od najzaslužnijih za trijumf istanbulskog tima,a pred njega posebno se istakao i Rodrig Buboa sa 19.

U veoma neizvesnom meču domaći Žalgiris je poražen od Barselone posle produžetaka. Iako su izabranici Svetislava Pešića vodili tom kcelog meča, Žalgiris je na kraju uspeo da izbori dodatnihpet minuta, međutim, nisu imali snage za potpuni preokret. pa su na kraju pognute glave napustili parket.

Košarkaši CSKA iz Moskve ostvarili su i sedmi vezani trijumf u najjačem evropskom klupskom takmičenju, pošto su slavili na gostovanju protiv Bajerna. Četa Dejana Radonjića je bila u minusu tokom celog meča, pa je rezultat na kraju bio pravo merilo onoga što se događalo na terenu.

Za Bavarce srpski reprezentativac Vladimir Lučić je ubacio 12 peona, dok je drugi član Orlova Stefan jović sakupio devet poena uz četiri asistencije.

U poslednjem meču večerašnjeg programa Gran Kanarija je na svom parketu nanela i šesti poraz višestrukom prvaku Evrope koji je očigledno i ove sezone van domašaja TOP 106 faze uprkos skupocenim pojačanjima.

EVROLIGA, 7. kolo:

Darušafaka – Armani 92:98

Budućnost – Baskonija 99:84

Olimpijakos – Fenerbahče 72:73

Real Madrid – Himki 79:74

petak

Efes – Panatinaikos 78:62

Žalgiris – Barselona 85:88

Bajern Minhen – CSKA 79:93

Gran Kanarija – Makabi 84:78

TABELA: Real Madrid 7-0, CSKA 6-0, Fenerbahče 6-1, Armani 5-2, Baraselona 5-2, Efes 5-2, Panatinaikos 4-3 Bajern, 3-4, Žalgiris 3-4, Olimpijakos 3-4, Baskonija 2-5, Gran Kanarija 2-5, Makabi 1-6, Himki 1-6, Darušafaka 1-6, Budućnost 1-6.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!