REKAO OVO: Njegov trener „PONIZIO“ Novaka!?

Severin Luti ima zanimljivo viđenje igra najbolje igrača planete.

Dugogodišnji trener Rodžera Federera i selektor Dejvis kup tima Švajcarske, Severin Luti, ima zanimljivo viđenje rivalstva Federera i Đokovića. Luti je u opširnom intervjuu za medije u Švajcarskoj pričao o turniru u Londonu kao i o namerama Federera da igra u punom kapacitetu i naredne godine.

On je takođe demantovao pojedine tvrdnje kako se osvajač 20 grend slem trofeja sprema za odlazak u penziju.

– Federer će sigurno igrati i 2019. godine, nikada nismo ni razgovarali o evantualnom povlačenju. Pre dve godine je u Melburnu, pred Australijan open, rekao da nema šta da izgubi i da će igrati bez pritiska. Shvatio je da je uradio toliko da više ne mora da osvoji nijedan turnir, a da će ostati upamćen kao jedan od najvećih, možda i najveći svih vremena- izjavio je Luti.

 

Na pitanje da li je istina da je Đoković u najboljoj formi teži protivnik za Rodžera od Rafaela Nadala, imao je zanimljovo viđenje situacije.

– U početku sam smatrao kako Novak ne može da pobedi Nadala. Onda se sve okrenulo, jer po meni, tako nije moglo da ostane. Naravno, Novak je ponovo prvi na svetu, igra odlično od početka leta. Trenutno teško ga je pobediti. Veoma je solidan, ima kompletnu nigru, veoma je snažan u defanzivi. Ipak, mislim da nema ništa posebno u njegovoj igri što ga čini nepobedivim za Rodžera. Ako Rodžer igra dobro, može da ga pobedi – smatra Luti.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!