SPREMAN NA SVE: Trinkijeri JOŠ jednom ZADIVIO Grobare!

Novi trener srpskog tima spreman je na maksimalan rad sa ekipom koju nije selektirao

Novi trener Partizana, Andrea Trinkijeri, spreman je da vrati crno-bele u sam evropski vrh. On je istakao, gostujući na Sport klubu, da je shvatio da ovaj klub ima stabilan biznis plan i da zna šta želi u narednim godinama.

– Ja sam zadovoljan da imam šansu da svoj posao radim svaki dan. Nije mi teško da uložim sve svoje snage. Želim velike stvari za ovaj klub i neću biti zadovoljan sve dok ne vidim da je ekipa krenula u pravom smeru.

– Ekipa je bila u velikoj depresiji kada sam došao. Pred Megu sam se više bavio psihologijom, sada posle tri meča, dolazi na red košarka. Ima dosta oscilacija, nekad izgledamo kao dobra ekipa, a tri minuta kasnije kao pijani.

– Mladi smo, ali trebaju nam dva tri veterana. Nedostaje nam Novica, ali sa njim sam se dogovorio šta nam može dati – kaže Trinkijeri i nastavlja u dahu:

– Kada je predsednik kluba pričao samnom, nije pričao o košarci, već o biznisu, kako klub ekonomski izdići, a košarka dolazi posle. Shvatio sam da se nešto promenilo i odlučio sam. Malo njih je shvatilo moj potez, ali ne zanima me.

Na pitanje da je jednom izjavio da se velike stvari se ne prave iz komforne zone i da li ostaje pri tome, Trinkijeri je rekao:

– Tako je, imam toliko posla da 48 sati mi nije dovoljno. Ali, čast je i izazov raditi ovde, želi, da hodam u vatru za ovaj klub.

– Posle Cibone i Trenta shvatio sam. Rekli su mi pre tpoga „pripremi se za Pionir“ Nisam se dovoljno pripremio, to se oseti na koži. To je stvar koja može da promeni istoriju kluba. Sa navijačima sa podrškom isa novim ekonomskim planom, nadam se da ću pomoći ovom klubu da se vrati gde treba.

Na pitanje koji je vremenski rok da se vidi napredak ekipe, italijanski trener je rekao:

– Iskreno, nemam pojma. Jer, ovo mi je prvi put da uzimam ekipu na pola sezone. Dao bih ruku da dobijemo sledeći meč. Nije sve u pobedi, jer nekad trener može da napravi vrhunski posao i da izgubi utakmicu. A nekad da napravi solidan posao i lopta uđe i pobediš.

– Uvek postavljam isto pitanje Da li je trener dobar jer dobija utakmice, ili dobija utakmice zato što je dobar? Izgleda jako glupo, ali nije glupo. Mogu samo da radim, radim i radim. Imam neki talenat kao trener, ali ne volim lagati i obećavati već samo dati 120%

Možda ova ekipa koju nisam sastavio neće nikat igrati ono što ja tražim i što je top of the top za košarku. Ali, će morat da efikasno igra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!