SPREMNA EKIPA: Srbija NAPADA sa OVIM snagama!

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević objavio je danas spisak 16 igrača za peti „prozor“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije će igrati protiv Izraela 30. novembra u Tel Avivu i potom tri dana kasnije sa Grčkom u Beogradu.

Pozvani su Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Stefan Pot (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov (Crvena zvezda mt:s), Rade Zagorac i Đorđe Gagić (Partizan NIS), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Jovanović (Trento) i Dejan Kravić (Bolonja).

Na spisku nema igrača iz NBA i Evrolige, a Sale Đorđević je ponovo uputio poziv zaboravljenom centru Dejanu Kraviću koji je prvi poziv u nacionalni tim dobio leta 2014. godine.

Dejan Kravić je pre četiri godine uvršten na širi spisak za Mundobasket u Španiji, ali je na kraju otpisan i od tada nije bio deo reprezentacije Srbije.

Srbija posle osam kola ima pet pobeda, tri manje od Nemačke i Grčke, dve više od Gruzije i Izraela i tri od poslednjeplasirane Estonije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!