TRIO FANTASTIKO: Nole je DEO jubileja!

Poslednji put to se dogodilo 2014.

Posle povratka na teniski presto, Novak Đoković promenio je redosled vrha ATP liste. Tačnije, vratio ga na stari izgled, pošto se na prva tri mesta ponovo nalazi legendarni trio: Đoković-Nadal-Federer.

To je sedmi put da „velika trojka“ sezonu završava na pozicijama jedan, dva i tri, a nikad pre nije se dogodilo da su tokom iste godine sva trojica bili na prvim mestima ATP liste.

Sada već daleke 2003. desilo se poslednji put da najmanje tri igrača tokom sezone budu na prvoj poziciji, u toj godini dominirali su: Andre Agasi, Huan Karlos Ferero, Lejton Hjuit i Endi Rodik koji su se menjali na prestolu.

Noletu je ovo peti put da će sezonu završiti na prvom mestu, taj poduhvat načinio je 2011. 2012. 2014. i 2015. godine. Samo je legendarni Amerikanac i Đokovićev idol Pit Sampras šest puta godinu završavao na liderskoj poziciji.

Interesantno da je Novak prethodnu godinu završio na 12. mestu, čime je postao prvi igrač koji je već sledeće godine završio na tronu pošto je ispao iz TOP 10 prethodne sezone.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!