UZIMAJU IM TITULU: Ovo SVI zahtevaju!

Neko će reći da je u pitanju teorija zavere, drugi da ima čudnih podudarnosti…

U Barseloni ne prestaju napadi na Real i Serhija Ramosa. Naime, mediji smatraju da bi UEFA da ima hrabrosti morala da oduzme Realu poslednje dve titule prvaka Evrope, a smislili su čitavu priču, deluje kao teorija zavere, međutim dva imena se ponavljaju.

Jedno je Zinedin Zidan, drugo Antonio Pintus.

Podsetimo sa Zidanom i njegovim personalnim trenerom Pintusom je Juventus sredinom devedesetih stigao do tri finala Lige šampiona u nizu, dobili su jedno, izgubili od Dortmunda i Reala.

Ali, izbila je afera na koju je prvi pažnju skrenuo Zdenjek Zeman.

U pitanju je doping, odnosno korišćenje nedozvoljenih sredstava, tačnije EPO, kako bi se pojačala izdržljivost igrača. Doktor kluba Rikardo Agrikola je prvo osuđen, a onda posle žalbe oslobođen.

Pintus je bio kondicioni trener u Juventusu tog doba, kasnije je pratio Zidana, a kada je Francuz preuzeo Real, ponovo ga je doveo sa sobom.

Očigledno, gde je Pintus, tu je i kontroverza, naime slučaj iz Kardifa i doping Serhija Ramosa koji je gurnut pod tepih, kao i njegovo odbijanje da ide na doping kontrolu posle meča sa Malagom su pojačali sumnju.

Pintus je dolaskom Lopetegija izgubio posao, zamenio ga je Oskar Karo, ali je Solar ponovo vratio kontroverznog stručnjaka za fizičku kondiciju.

Zbog toga, kako zaključuju Katalonci ovo ne može da bude slučajnost i na poslednje sve titule prvaka Evrope Reala pada senka, a UEFA je po njima saučesnik u celoj priči jer dobro zna šta se dogodilo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!