VELIKA ČAST: Srbija DOMAĆIN Evropskog prvenstva!

Završnica kontinentalnog prvenstva u Beogradu.

Srbija je dobila organizaciju Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine.

Predsednik Evropske odbojkaške federacija (CEV) Aleksandar Boričić i prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, potpisali su danas ugovore u Palati Srbija o organizaciji kontinentalnog takmičenja.

U Srbiji će se igrati mečeve jedne grupe, kao i u Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj. Zatim će u Beogradu biti odigrana i završnica šampiona – polufinala, meč za treće mesto i finale.

 
Aleksandar Boričić se zahvalio Vladi Srbije i ministru Udovičiću za pomoć u dobijaju domaćinstva.

– Godinama imamo sjajnu saradnju, a čestitao bih i Gajiću na velikim uspesima. Posebno što je ženska reprezentacija evropski i svetski prvak, a muška četvrta na svetu. Kada se uzme veličina Srbije pored najveći zemalja onda je još veći uspeh – rekao je Boričić u Palati Srbija.

Predsednik OSS Zoran Gajić ističe da je veoma srećan zbog potpisavanja ugovora.

– Prvenstvo u Srbiji biće prava interakcija navijača i ekipe, verujem da će pomoći razvoju odbojke i Srbije – rekao je Zoran Gajić i izrazio nadu da će do tada biti izgrađen nacionalni odbojkaški centar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodao je da mu je drago što će Srbija ugostiti najbolje selekcije iz Evrope u ženskoj odbojci.

– Znam koliko je to značajno za svakog sportistu, da se bori za medalju na svom terenu i pred svojim narodom. Siguran sam da će biti najbolje organizovano EP do sada. To smo pokazali i u ostalim sportovima, a sada je prava prilika da se pokažemo kao sjajani domaćini – naveo je ministra omladine i sporta.

Odbojkašice Srbije su aktuelne evropske i svetske šampionke, kao i olimpijske viceprvakinje.

Naredno prvenstvo Starog kontinenta biće odigrano sledeće godine u Poljskoj, Slovačkoj, Turskoj i Mađarskoj.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!