VELIKI NAPREDAK: Zvezda se PROBILA!

Evo koliko remi i pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona znače za koeficijent aktuelnog šampiona Srbije.

Fantastičan posao odradila je Crvena zvezda tokom leta i samim plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona značajno popravila klupski koeficijent.

Pre samo nekoliko sezona pisali smo o tome kako očajno stoji bivši šampion Evrope na listi klupskih koeficijenata, ali se situacija dramatično popravila u korist crveno-belih.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona doneo je Crvenoj zvezdi četiri boda, a remi sa Napolijem još jedan. Pobedom nad Liverpulom crveno-beli su na svoj konto dodali još dva boda i trenutno su na sedam osvojenih što je za jedan manje od prošlosezonskog učinka.

Crvena zvezda je tako stigla do brojke od 16.750 bodova i sa tim koeficijentom ušla bi u kvalifikacije za evropska takmičenja u sledećoj sezoni kada bi ovog momenta završila učešće u Evropi!

Sa takvim učinkom Zvezda na projektovanoj listi zauzima 79. mesto i diše za vratom Partizanu koji je 76. sa 18.000 bodova.

Još jedna pobeda u Ligi šampiona značila bi da Zvezda preskače Partizan i Maribor na listi klupskih koeficijenata, ali bi svakako ostala iza Dinama koji beleži sjajne rezultate u Ligi Evrope ove sezone i trenutno je najbolje rangirani tim sa prostora bivše SFRJ.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!