BOGDAN VODIO DO PREOKRETA: Prvo OČAJAN, a ONDA!?

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Memfis Grizlise posle velikog preokreta rezultatom 102:99.

Kingsi su gubili tokom maltene celog meča, ali na kraju uspeli da dođu do preokreta i budu mirniji u završnici.

Srpski tandem u domaćem sastavu odigrao je izuzetno loše u prvom poluvremenu. Za prva 24 minuta Nemanja Bjelica nije postigao nijedan poen, dok je Bogdan Bogdanović dva puta bio precizan sa slobodnih bacanja.

Prednost Grizlisa je u drugom poluvremenu rasla i do 17 poena, ali je krajem treće deonice usledila velika serija Kingsa. Sakramento je napravio 11:0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine, a od ukupno 13 poena u tom periodu igre za domaćina 11 je postigao upravo Bogdanović.

Najbolji u završnici, a i tokom celog meča, bio je Badi Hild. Momak sa Bahama je pogađao u visokim procentima u završnici, ali je sa fantastičnom partijom u drugom poluvremenu nastavio i Bogdan.

Na četiri minuta do kraja Memfis je imao velikih +7, vodio je 95:88. Međutim, Bogdanović je pogodio jednu trojku, a zatim uposlio Vilija Koli-Stajna i upravo Hilda, koji su bili precizni. Do kraja meča Kingsi su pogodili svih šest slobodnih bacanja i meč priveli kraju, a šut za produžetak promašio je centar Grizlisa Mark Gasol.

Pomenuti Hild je bio najefikasniji sa 28 poena, uz osam skokova, Bogdanović je dodao 14 poena i četiri asistencije, a Dieron Foks je imao isto poena, ali osam uspešnih dodavanja. Koli-Stajn je upisao dabl-dabl od 12 poena i 13 uhvaćenih lopti, a Nemanja Bjelica je dodao 11, uz šest skokova.

Kod poraženih istakao se Majk Konli sa 23 poena, sedam skokova i pet asistencija. Njega su pratili Geret Templ sa 17, te Gasol i Džeren Džekson sa po 12 poena.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!