BOMBA: Jokanović preuzima OSVAJAČA Lige Šampiona

Poslednje vesti sa Ostrva glase: Slaviša Jokanović je kandidat za klupu dvostrukog prvaka Evrope!

Naime, Notingem Forest već pravi spisak potencijalnih naslednika Aitora Karanke, a na tom spisku se Jokanović visoko kotira.

Karanka je pre nešto manje od godinu dana preuzeo Notingem Forest, a letos je doveo čak 17 pojačanja sa ciljem da napadne plasman u Premijer ligu. Od uprave kluba je dobio ultimatum da kalendarsku godinu, odnosno polusezonu završi na nekoj od prvih šest pozicija koje garantuju makar borbu za plej-of. Ali mu u poslednje vreme ide sve lošije. Notingem Forest je u seriji od četiri meča bez pobede i pao je na desetu poziciju na tabeli. Kap koja će najverovatnije preliiti času nezadovoljstva gazde Vangelisa Marinakisa je današnji haotičan remi popularnih Šumara sa Noričom. Notingem je vodio 3:0 do 77. minuta, a meč je završen 3:3.

Takvo izdanje je razbesnelo gazdu Marinakisa koji razmišlja da li da odmah otpusti Karanku ili da mu pruži šansu da vodi ekipu u subotnjem meču protiv Milvola. Kako god, Španac je “mrtav čovek koji hoda” i čeka ga otkaz…

Klub se već bacio u potragu za novim trenerom, a navodno su Slaviša Jokanović i Leonardo Žardim prvi kandidati da naslede Karanku. Srbin je prva želja Marinakisa zbog iskustva u Čempionšipu i plasmana u Premijer ligu sa ekipama Votforda i Fulama. Žardim je takođe opcija s obzriom da je slobodan od otkaza u Monaku, kao i da je Marinakis kao gazda Olimpijakosa sarađivao sa njim pre nekoliko godina u Pireju.

U Notingemu se i dalje nadaju da mogu da uhvate voz za plej-of s obzirom da im šestoplasirani Derbi Kaunti beži tri boda. Polovina prvenstvene trke je već prošla tako da je vreme za rezove kako bi se ekipa stabilizovala i krenula sa usponom forme.