BOMBA U MADRIDU: ON se VRAĆA u Real!?

Solarija bi mogao da dočeka znatno izmenjen sastav, španski mediji najavljuju zanimljivog povratnika.

Dosta promena bi mogao da doživi Real Madrid u januarskom prelaznom roku.

Era Lopetegija se završila fijaskom, te je posle sramotnog poraza u El Klasiku otpušten, a na njegovo mesto došao Santiago Solari, dotadašnji trener Kastilje, drugog tima. Argentinac je pobedio prve četiri utakmice te time osigurao mesto trenera do kraja sezone.

Španski AS piše kako su Madriđani odredili dve mete za dolazak, ali tako i dvojicu igrača koji će napustiti redove Madriđana.

Prvi za dolazak jeste Mesut Ozil. Nemački kreativac je već nosio bele boje Madrida u periodu od tri sezone (2010-2013) gde je prikazivao odlične partije. Arsenal svakako nema problem da proda igrača koji zarađuje neverovatnih 350 hiljada funti nedeljno sedeći na klupi zbog neuklapanja u Emerijev sistem.

Ključ ovog transfera bi mogao biti Isko. Za Španca se već nekoliko sezona interestuje Juventus, ali su primat za sada preuzeli klubovi iz Premijer lige – Čelsi i Mančester Siti. Dvojac je već imao sveže okršaje kada je londonski klub odneo pobedu privolevši Žoržinja u svoje redove. S druge strane, Isko bi mogao i put severnog Londona u redove Arsenala, „Tobdžije“ imaju džokera u vidu upravo Ozila kojeg bi rado trampili.

Interesantan dolazak u redove Madriđana bi se mogao desiti u vidu mladog Brahima Diaza iz redova Mančester sitija. Ovde su stvari maltene rešene pošto i engleski mediji i njihove kolege iz Španije javljaju da je već dogovorena suma u iznosu od 13,5 miliona funtu za povratak mladog Španca u svoju rodnu zemlju. „Građani“ su hteli da produže ugovor, ali je presudila želja igrača da se posle pet godina igranja u Engleskoj vrati na Pirineje.

Što se odlazaka iz Madrida tiče, prvi u redu je Kejlor Navas. Golman Kostarike ne dobija prilike pored novoprdošlog Kurtoe i mogao bi da napusti Santiago Bernabeo već sledećeg meseca. Kao potencijalna destinacija se navodi Arsenal, koji muku muči sa odbranom i treba im konkurencija za već iskusnog Petra Čeha, dok Bernd Leno za sada ne uliva previše poverenja Emeriju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!