BURAN PERIOD: Murinjo ce imati MNOGO POSLA!?

„Moji igrači ne shvataju da je jednostavnost zapravo genijalna“

Bio je to još jedan dan u kancelariji za Žozea Murinja i Mančester Junajted.

Murinjo je ove sedmice bio na naslovnim stranama pošto je porazbijao flaše posle pobede nad Jang Bojsom na Old Trafordu, ali je na Sent Meris stadionu posle remija s Sautemptonom od 2:2 pokazao veliku dozu zabrinutosti.

Stavio je šake na lice. Bio je to znak očajanja.

Posle meča usledilo je objašnjenje svega što se dogodilo.
„Izgubili smo mnogo lopti na sredini terena, a kada je tako onda je jako teško da imaš tečnost u igri. Moji igrači ne shvataju da je jednostavnost u stvari genijalna“, rekao je Portugalac.

Bio je zadovoljan borbom pojedinih igrača.
„Dobro smo se vratili na 2:2, to je sjajan primer kako se igrači bore do svojih limita. Rašford, Džouns i mnogi drugi su pokazali poštovanje prema dresu, prema klubu“.

Kako nam se bliži januar i letnja pijaca, tako je jasnije da Murinju treba jedan agresivan vezista sposoban da ukrade loptu protivnicima.
„Kod prvog gola nismo dovoljno pritiskali loptu. Nemamo dovoljno besnih pasa – onih koji grizu loptu i pritiskaju sve vreme“, kaže Murinjo i dodaje da su Mektomini i Matić odradili veoma dobar posao u odbrani kao dva vezna fudbalera.

Dodajmo i da je pre utakmice Murinjo rekao da bi „voleo da ima Nemanju Vidića na štoperu“, ali da ima Nemanju Matića pa mora njega da stavi u defanzivu.

Mančester Junajted trenutno ima 22 osvojena boda i nalazi se na sedmoj poziciji na tabeli Premijer lige. Sa šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Čelsijem i 16 bodova manje od lidera Mančester Sitija.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!