CRVENI BAŠ NEMAJU SREĆE: Preti im STRAŠNA kazna!

UEFA bez milosti.

Neslavno su fudbaleri Milana završili učešće u Ligi Evrope. Porazom u Pireju (1:3) označio je kraj za Rosonere na evropskoj sceni, a samo dan kasnije usledio je još veći udarac za višestrukog šampiona Italije.

UEFA je kaznila nekadašnjeg prvaka Evrope sa čak 12.000.000 evra, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, zapretivši Milanu sa jednogodišnjim izbacivanjem iz takmičenja pod njenim okriljem.

Ovo je jedna od najvećih novčanih kazni izrečenih od strane UEFA, otkako je počela da ih sprovodi u delo 2014. godine. Samo su prebogati šeici iz Pari sen Žermena i Mančester sitija platili 8.000.000 evra više od Milana.

Novac će Rosonerima biti odbijen od novčane nagrade za učešće u Ligi Evropa i drugim garantovanim prihodima koje je klub ostvario učešćem u Ligi Evrope, iako je eliminisan već u grupnoj fazi takmičenja.

UEFA je u junu izbacila Milan iz Lige Evropa zbog kršenja pravila za nadlgedanje troškova transfera i plata igrača u 2017. godini, ali je Sud za sportsku arbitražu naložio promenu i lakšu kaznu.

Podsetimo, klub sa San Sira je za ovu sezonu potrošio više od 200 miliona evra za dovođenje pojačanja, a u klubu su već najavili novu žalbu sportskom sudu u Lozani.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!